Recept | Boekweitcake met appel, rozijn en kaneel.

by - oktober 12, 2016


Een nieuw seizoen! En dat betekend dat we nu  dan eindelijk kunnen stellen dat het najaar is begonnen. Als ik samen met de hond buiten loop, wordt ik namelijk helemaal vrolijk als ik de gekleurde bladeren op de grond zie liggen. In het najaar krijg je ook weer intresse in leuke binnen activiteiten, zo ging ik afgelopen donderdag een middag bakken! De inspiratie voor dit heerlijke recept is dan ook zeker niet zo ontstaan! In samenwerking met Anne, van Healthyfoodlove kregen we samen een leuk idee om een food artikel te organiseren. Dit hield in, dat ieder een recept ging bedenken met het thema die we hebben gekozen: De herfst!

Na fijne inspiratie op gedaan te hebben via Pinterest, heb ik een recept gevonden die ik zeker wou gaan uit proberen. Dit recept heb ik echter hellemaal omgegooit, naar eigen keuze en passend bij mijn eigen voedingspatroon/dieet. Het is een boekweitcake geworden, met appel, kaneel en rozijn. Toepasselijk vond ik het recept dan ook bij het thema herfst die wij hebben uitgekozen. Ik krijg van de combinatie namelijk echt een najaars gevoel.


Wat heb je nodig?
200 gram boekweit meel
2 tl bakpoeder
2 eieren
1,5 eetlepel limoensap
2-3 eetlepel honing
2 eetlepels vloeibare boter (light)
200 mililiter Griekse yoghurt (2% vet)
2 geraspte appels zonder schil
3 kleine doosjes met rozijnen (anders op gevoel)
1 eetlepel kaneel
Snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Meng de drooge ingrediënten , het meel met de bakpoeder, zout, en kaneel in een kom. Voeg daarna de eieren, limoensap, honing, de griekse yoghurt, en de vloeibare boter toe aan het droge mengsel. Klop dit geheel goed door elkaar heen met een garde. Zorg er voor dat er geen klonten gaan ontstaan in het beslag. Als het mengsel goed luchtig is, voeg dan de appel, en rozijnen toe, en meng ook dit goed door het beslag heen. 

Zorg er voor dat de cakevorm goed is ingevet, en doe voorzichtig het cakemengsel in het vorm. Als het beslag goed is verdeeld, kan de cakevorm in de oven worden geplaatst voor circa. 45 minuten. Test met een vork of prikker, of de cake al goed gaar is van binnen. Als het er droog uit komt, is hij klaar. 

Laat de cake goed afkoelen, snijd hem in vierkanten. Voor het bewaren van de cake, kun je deze in een goed afgesloten trommel bewaren. Het resultaat! Een heerlijke luchtige cake met appel, kaneel en rozijn. Eet smakkelijk! 

 Ben jij nu ook zo nieuwschierig naar het cake recept van Anne? Het is een pompoen cake geworden, die ook hellemaal past bij het herfst thema! Je vind het heerlijke recept van Anne op haar blog: Healthyfoodlove.

You May Also Like

14 reacties

  1. Wat een heerlijk recept Gea, je cake ziet er echt heel lekker uit. Boekweitmeel is fijn hé om mee te werken? Ik heb er afgelopen week gevulde koeken mee gemaakt, echt super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijke recept! Super lekker voor de herfst ook zeg! En het fijne is dat ik al deze ingrediënten al in huis heb :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Handig! Ik ven benieuwd of je het recept gaat maken :)

      Verwijderen
  3. Klinkt heerlijk Gea! Zeker een recept om te bewaren ;-) Thanks for sharing en een hele fijne daggg.

    Liefs, Merel
    www.healthywanderlust.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Zelfs de kleur is herfstig haha. Jummie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohh dit ziet er zo goed uit! De combi appel, rozijn en kaneel vind ik altijd zó lekker! Ook lekker herfstig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh dit klinkt wel heel erg lekker!ik heb nog nooit iets van boekweit gebruikt of geproefd dus ik denk dat ik deze zeker een keertje ga maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, die foto is echt de max, die straalt echt zoveel herfst uit! Ik speel dit recept door naar mijn moedertje, die gaat dit met plezier in elkaar prutsen ;) Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Silke! Heel fijn om te horen dat de fito zo in de smaak valt :) ik ben benieuwd wat jou moeder er van zal vinden. Zelf vind ik hem echt heerlijk.

      Verwijderen