De paasdagen komen er weer aan! Een moment dat iedereen wil genieten van een lekker paas brunch. De wel bekende paas brunch is vaak niet zo heel gezond met de wel bekende kant en klare paas producten uit de winkel. Wil jij graag deze Pasen zorgeloos doorkomen, maar genieten van alternatieve ideeën? Hieronder geef ik 10 Tips voor een gezonde brunch.

Gezonde paas brunch

  • Vers fruit of een smoothie bowl

Een stuk fruit is simpel, maar kan heel lekker zijn bij een brunch. Een grote schaal met verschillende soorten fruit is ook een fijne optie. Kies voor vers fruit omdat deze de meeste vitaminen bevatten, bovendien is de smaak van vers fruit ook veel beter van smaak. Een smoothie bowl is ook een leuke manier om te proberen tijdens een paas brunch. Kies het fruit naar keuze en doe deze in een blender. Blend het geheel tot een gladde massa. Voor een mooie en lekker topping kan gekozen worden voor lijnzaad, chipzaad, pompoen zaad, cacao nips en vers fruit. Heerlijk om toch te knabbelen, maar ook ontzettend lekker.

  • Quinoa of linzen salade

Een salade is een goed gerecht om bij een brunch te serveren. De bekende sla salade met verschillende toevoegingen is een simpel gerecht, maar kies eens voor een heerlijke quinoa of linzen salade. Een gezond alternatief, bovendien zitten de salades boordevol vezels. Kies voor de groentes die jij heerlijk vind, voeg kip, vis, geitenkaas of vegetarisch vlees er aan toe. Om de salade nog aantrekkelijker te maken kan er ook noten aan worden toegevoegd zoals walnoten of cashewnoten.

Tips voor een gezonde brunch pasen

  • Groente omelet

Een gekookt ei wordt vaak gegeten tijdens een paas brunch. Voor kinderen is het een leuke bezigheid om de ei te versieren met stiften en leuke stickers. Een gekookt ei is gezonde manier van eten door dat er geen vetten zijn toevoegt bij het bereiden. Toch kan een gebakken omelet ook heerlijk zijn, vooral een omelet met veel verschillende groenten en zelf toegevoegde kruiden. Serveer het ei op een volkoren of spelt broodje.

  • Zelf gemaakte suikervrije paasstol

Een paasstol uit de winkel zit vaak boordevol toevoegingen die helemaal niet zo gezond zijn. Verzadigde vetten en vooral vol geraffineerde suikers. Een alternatief voor een paasstol is om een zelf te maken. Op de blog van een mede blogger Blijsuikervrij kwam ik het recept tegen van een suikervrije paasstol met spijs, gezoet met gedroogd fruit. Leuk om eens uit te proberen speciaal voor pasen!

  • 85 % pure chocolade

Paas eiren horen natuurlijk bij pasen, maar het is niet een heel gezonde snack om te nemen. Wil je graag een stuk chocolade eten kies dan voor een pure chocolade hoog in cacao. Kies voor een reep die minstens 85% puur cacao bevat of hoger. Er zijn zelfs repen te krijgen die 99% cacao bevatten. Er zijn zelfs verschillende smaken te verkrijgen.

  • Zelfgebakken notenbrood of bananenbrood 

Op mijn to do bak lijstje staat een bananenbrood of notenbrood. Het internet staat vol met heerlijke recepten van deze broden, bovendien wil ik deze graag zelf ook eens maken. Aan deze broden kun je toevoegen wat jij lekker vind. Zo kan een bananenbrood of notenbrood ook worden gemaakt met cacao poeder, voeg verschillende soorten noten toe of fruit. Een alternatief voor geraffineerde suikers is rietsuiker of ahornsiroop.

  • Banaan – ei pannenkoek, spelt of haver pannenkoeken

Een andere manier van pannenkoeken maken kan de banaan ei pannenkoeken zijn. Prak de banaan met een vork, meng de banaan met een ei en klop dit goed door elkaar. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken bruin. Een simpele manier van pannenkoeken maken, zeker heerlijk. Wat nu ook veel wordt gemaakt als alternatieve pannenkoeken zijn de haver of spelt pannenkoeken.

  • Havermout of yoghurt met fruit, lijnzaad en chiazaad

Wil je graag heel iets anders eten dan brood, dan kan de bekende havermout pap ook prima zijn. Havermout pap wordt gemaakt met havermout en amandelmelk/sojamelk/of gewone melk. Kies voor een topping naar keuze. Fruit doet altijd goed, vooral aardbeien, frambozen, banaan of appel. Voor extra vezels en gezonde vetten kies je voor lijnzaad en chia zaad. Ben je niet van de havermout pap? Griekse yoghurt, sojayoghurt of kwark kan een prima oplossing zijn.

 

  • Smoothie / groene smoothie

Een smoothie is heerlijk als drankje bij een brunch. Zorg er wel voor dat je gaat voor een smoothie die zelf gemaakt is, aangezien de smoothies uit te supermarkt vaak nog toegevoegde suiker bevatten. Smoothies kun je op veel verschillende manieren maken, zo kun je ze maken van fruit en in combinatie met groente zoals spinazie.

  • Haver, aardbei en kokos ballen snack

Voor een lekkere en vooral gezonde snack om zelf te maken, zijn de haver aardbei met kokos ballen een fijn alternatief. Deze combinatie klinkt alleen al ontzettend lekker, het is vooral niet moeilijk te maken. 


Welke tips voor een gezonde brunch wist jij al?
liefs gea van glamview
Advertenties

6 Replies to “10 Tips voor een gezonde brunch (pasen)”

  1. Wat een heerlijke healthy ideeën! Dit jaar blijf ik nog bij de broodjes, eieren en croissants :). Fijn paasweekend! x

  2. Wat een onwijs goeie ideetjes allemaal, dankjewel voor het benoemen van mijn receptje. De snack balletjes zijn echt te lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *