Recept | Volkoren speltbroodjes

by - november 18, 2017


Voor de eerste keer maakte ik mijn eigen speltbroodjes. Sinds ik weet dat tarwe, haver en rogge niet goed kan verdragen door mijn darmen ben ik altijd opzoek naar alternatieve producten of recepten. Met een paar ingrediënten zijn deze heerlijke speltbroodjes makkelijk te maken. Puur en gezond!

Benodigdheden (voor acht speltbroodjes)
500 gram volkoren speltmeel (eventueel een andere meel soort)
300 ml lauw warm water
2 tl gist
1 tl zout
1 etl honing of ahornsiroop
2 etl olijfolie
1 etl amandelmelk
Zonnebloempitten en pompoenpitten (optioneel)

Bereidingswijze
Doe het meel, zout en de gist in een kom en meng dit goed door elkaar. Geniet vervolgens tijdens het kneden het water, de amandelmelk en de olijfolie erbij. Kneed het deeg een paar minuten goed met de hand. Door het kneden van de deeg worden de broodjes luchtig. 

Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet het voor minimaal 1,5 uur in de koelkast. Haal het gerezen deeg uit de koelkast, laat het deeg even op kamer temperatuur komen. 

Bekleed het rooster/bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en maak er acht kleine bolletjes van. Bestrooi de bolletjes met pompoenpitten en zonnebloempitten om de broodjes af te maken. Druk te zonnebloempitten en pompoenpitten goed aan. Verwarm de oven voor op 200 graden.  Bak de smeltbroodjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. 

| Variatie voor broodbeleg: hummus, zalm, avocado, ei, rookvlees of kipfilet. |


Wat is jouw favoriete brood soort?

You May Also Like

8 reacties

  1. Heerlijk, ik hou ook van speltbroodjes! Makkelijk recept en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad een makkelijk recept! Ik vond ze echt heerlijk. Na een paar dagen waren ze nog steeds goed te doen :)

      Verwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Zelf vind ik zo'n broodje met kerrie hummus en wat tomaatjes heel lekker.
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind ze er heel mooi uitzien. Je zou niet zeggen dat dit je eerste poging was. Daarnaast zien ze er ook nog eens skrikkelijk lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Het was inderdaad mijn eerste keer, was wel blij met het resultaat ook :)

      Verwijderen
  4. Yammie! Dit zou ik morgenvroeg wel als ontbijt willen, hihi

    BeantwoordenVerwijderen