17 december 2013

Mijn superfood aankopen + informatie

Gisteren ben ik naar de gezondheidswinkel geweest bij mijn in het dorp. In een gezondheidswinkel kun je veel verschillende producten kopen. Je kan hier bijvoorbeeld thee,vitaminen, kruiden, zaden, dieet producten, cosmetica etc kopen. Gisteren ben ik daarom eens langs de gezondheidswinkel gegaan om te kijken voor superfoods. Ik hoor en lees veel goede dingen over deze gezonde en natuurlijke producten. Superfoods zijn bijvoorbeeld zaden en noten die erg goed zijn voor je lichaam. Ook als je gezondheidsklachten hebt kun je eens kijken of deze producten misschien ook een optie zijn voor jou. Ook wordt het veel gebruikt bij een gezonde levenwijze en clean eten. Ik heb gister daarom ook drie zakjes superfoods, namelijk Gebroken Lijnzaad, Chia zaad, en Gepelde Hennepzaad. Natuurlijk kosten deze natuurlijke producten wel wat maar het is heel gezond voor je lichaam. Ik heb natuurlijk ook voor jullie wat informatie opgezocht wat deze producten die ik heb gekocht precies inhouden en waar ze goed voor zijn.
De bron van de informatie heb ik vermeld onder in de blogpost. 


Wat zijn superfoods?
Deze term wordt gebruikt bij ingrediënten die ontzettend hoogscoren op de ladder van voedingswaarden. Ze bevatten in grote mate een aantal 'power' bestanddelen als antioxidanten, vitaminen en mineralen en zorgen voor een gezonder lichaam. Superfoods hebben een positief effect op je algehele gezondheid.


Gebroken lijnzaad

Lijnzaad is het zaad van vlas. Lijnzaad kun je kopen in een geborken en een hele variant. De gebroken variant is beter om te gebruiken in kwark of een salade. De gebroken variant worden de voedingstoffen beter afgegeven en opgenomen door het lichaam. De hele variant wordt niet verteerd en verlaat het lichaam weer in zijn geheel. Lijnzaad bevat veel Omega-3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium. Het is daarom ook erg goed voor hart en bloedvaten, en je darm.

Chia zaad
De Chia zaden bevatten een grote hoeveelheid Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie. Het zijn ook goede vetzuren die het lichaam helpt om optimaal te functioneren en die ook goed zijn voor het hart. De chia zaden zijn de rijkste plantaardige bron van omega-3 vet zuren. Chia zaden bevaten ook een grote bron van vezels, ook zijn ze rijk aan vitaminen en mineralen. Vitamine A, B-complex en E, mineralen, calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor en zink.

Gepelde Hennepzaad
Hennepzaden zijn een grote eiwitbron die bijdraagt aan spieropbouw, uithoudingsvermogen, het immuunsysteem en het zorgt voor sterke botten en tanden. Ze bevatten alle 9 essentiele amizoren.
Ook bevat hennepzaad meer dan 20 soorten mineralen. Ook is het belangrijk dat je de Hennepzaad niet verward met de Hennep die als drugs wordt gebruikt. Deze hennepzaden kommen niet van de wietplant, ze kommen van een andere variant en bevatten andere stoffen. Deze hennepzaden kun je gebruik bij/in smoothies, salades, yoghurt, en soep. Dit was wat informatie over de superfoods die ik heb gekocht, er zijn natuurlijk nog veel meer soorten verkrijgbaar. Als je ook nieuwschierig bent naar superfoods raad ik het je zeker aan om naar een gezondheidswinkel bij jou in de buurt te gaan of om op internet wat informatie op te gaan zoeken. Ook zijn er veel lifestyle/food blogs die hier regelmatig over schrijven. 


Ik hoop dat jullie deze blogpost interessant vonden om te lezen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd hoe mijn lichaam op deze superfoods gaat reageren. Vandaag heb ik ze voor het eerst gebruikt door de yoghurt en het smaakt goed. Hebben jullie ook al eens superfoods gebruikt? Wat vinden jullie van dit soort producten?


Informatie/tekst bron: 1 | 2 | 3

Tekst vermeld in eigen woorden.


11 opmerkingen

 1. Ik heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van superfoods, maar ik lees er veel over en het lijkt me zeker leuk om een keertje uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nooit van gehoord :P leuk om te weten en om een keer te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. great post!
  following you via gfc and bloglovin, too!
  have a wonderful day!

  <3
  http://www.getcarriedaway.net/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne duidelijke uitleg bij alles! En wat leuk dat dat bij jullie gewoon op het dorp zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh dat klinkt goed, ga het ook uitproberen, bedankt!
  groetjes van http://www.we-heart-fashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gea,
  Ik heb jou genomineerd voor de Liebster award, op mijn blog kun je zien hoe en wat en of je het leuk vindt enzo. Veel plezier ermee! :)
  Kusjes Gina :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke blogpost! (En ik ga je even terugvolgen op bloglovin :) !) xx

  BeantwoordenVerwijderen