3 januari 2015

Mijn doelen voor 2015

 

Het is alweer Januari! Een nieuw hoofdstuk kan weer worden geopend, een boek vol met lege pagina's die van het begin tot eind opnieuw vol geschreven mogen worden. Mijn afgelopen jaar had veel pieken maar ook zeker dalen, maar ook hier van heb ik veel van mogen leren. Het positieve van alles, is om te kunnen in zien hoe belangrijk het is om van kleine, mooie momenten te mogen genieten en gelukkig te mogen zijn met het nieuwe wat op je pad komt. <3 Voor het jaar 2015 heb ook ik een paar doelen waar ik mij graag aan wil houden.


Opleiding Voedingsdeskundige afronden
In 2014 ben in gestart met de opleiding Voedingsdeskundige bij Civas. Het is een opleiding die je thuis kan volgen en bij een afgerond hoofdstuk huiswerk moet insturen online. Deze studie vind ik zo interessant en zo leuk om anderen er mee te kunnen en mogen helpen. Ik zou daarom graag mijn studie willen afronden en mijn diploma halen om als Voedingsdeskundige aan het werk te gaan!

Genieten van alles wat op mijn pad komt
Ik heb in het afgelopen jaar pieken en dalen gehad, maar ik heb aan het einde van het jaar gemerkt dat je juist zoveel leert van de momenten die je een tegenslag geven. Dat je positief moet blijven denken en dat het dan ook naar je toe komt. Niet druk hoeven maken om de kleinste dingen, omdat ik dat vaak doe, maar dat hoeft hellemaal niet! Ik heb veel gelukkige momenten mogen mee maken in het afgelopen jaar en dat is het belangrijkste om van te genieten! Mijn lieve vriend, vrienden, familie, en anderen die veel voor mij betekenen! <3

Positief in het leven staan
Al mogen er nog zoveel tegenslagen zijn die voorbij komen, de positieve momenten zijn toch het belangrijkst. Ze maken je vrolijk en geven je de kracht om de tegenslagen te vewerken en om er van te leren.

Be Healthy
Ik ben al jaren bezig met gezond eten en dat voldoet mij zeker goed, natuurlijk heb je van die momenten dat je het lastig vind maar die horen er ook bij. Gezond eten maakt mij fit en lichamelijk doet het mij ook goed. Veel kilo's mogen verliezen en nu op mijn streef gewicht blijven. Ook veel sporten doet mij goed en dit ga ik ook volop vol houden!

Lactose en tarwe vrij gaan eten!
Dit afgelopen jaar heeft mij duidelijk gemaakt en met advies van mijn Dietiste zijn we tot de conclusie gekomen na het fodmap dieet dat ik tarwe en lactose moet vermijden in mijn voedingspatroon. Als ik tarwe of lactose eet merk ik gelijk dat ik intolerant hier voor ben en wordt dus lang niet fit op z'n moment! Ik ga dus goed er opletten dat ik lactose en tarwe vermijd en meer dingen ga uit proberen die ik wel kan eten.

Nee zeggen
Ik ben een persoon die veel voor anderen doet, graag wil helpen en dus niet gauw nee zegt. Ik moet meer nee zeggen omdat ik ook om mezelf moet denken. Niet alles hoef je altijd maar voor lief te nemen, maar zeg ook eens nee!

Meer gaan bloggen
Een van mijn favoriete hobby's waar ik graag mee bezig ben is Bloggen. Ik vind het leuk om over verschillende onderwerpen te schrijven en om leuke foto's te maken die hier bij passen. Ook merk ik dat mijn blog steeds meer groeit en dat er ook steeds meer volgers bij komen elke dag! Leuk om te zien! Ik ga meer bloggen in 2015.

Dit zijn een paar doelen van mij voor het jaar 2015 om mij aan te gaan houden. Deze doelen zijn belangrijk voor mij en ik zal zeker af en toe deze post erbij paken om ze te laten slagen! Ik wil ook iedereen nog een liefdevol, en een gelukkig nieuw jaar wensen! Hebben jullie ook doelen waar aan je wilt werken?

14 opmerkingen

 1. Fijne doelen! Je volgt een leuke studie!! Succes met je doelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb vandaag ook mijn artikel met goede voornemens online staan haha. Dit zijn ook mooie doelen, go go go ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie doelen, hopelijk wordt 2015 een heel mooi jaar voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke voornemens, het zijn er nogal wat hoor! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie doelen! Heel veel succes.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke persoonlijke doelen. Ik vind het ook erg interessant en sterk dat je ervoor kiest om twee grote voedingsgroepen te vermijden. Dit is ontzettend lastig om te doen gezien ik ook een tijd lang heb geprobeerd strikt de voedselzandloper te volgen (ik wil dit zeker weer gaan doen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een grote voedingsgroep om te vermijden en het is ook zeker lastig om je voedingspatroon hiermee aan te passen. Mijn diëtiste adviseerde mij om deze groepen te vermijden omdat ik intolerant ben voor deze groepen en dan als gevolg buikpijn,steken, misselijkheid en moeheids klachten krijg. Jij ook succes met je doel om weer te beginnen met de voedselzandloper, wie niet waagt wie niet wint zeg ik altijd maar haha!

   Verwijderen
 7. Wat een goede doelen meid. Super om te horen dat je de opleiding zo leuk vindt! Ik heb ooit ook zo'n thuisstudie gedaan en ik was er zo mee klaar. Zo leuk vond ik het :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie doelen meid hoop dat het je lukt, wat ziet je blog er goed en strak uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg mooie doelen, een aantal staan ook zeker op mijn lijstje! Ik hoop dat je ze dit jaar kan behalen! x

  BeantwoordenVerwijderen