31 maart 2015

Ontwerp je eigen kaarten bij Kaartwereld

Het werd altijd veel gedaan, maar tegenwoordig kan het heel makkelijk via het internet. Ik heb het dan over het zelf handmatig schrijven van kaarten en het versturen via de brievenbus in het dorp of stad. Op internet kun je heel makkelijk zelf een standaard kaart uit zoeken of juist een kaart maken met eigen ontwerp zoals een foto. Op de website van Kaartwereld heb ik een bestelling geplaatst met leuke foto's van mijn Instagram account. 


Op de website van Kaartwereld is er veel keuze voor kaarten, zo zijn er veel verschillende thema's met standaard kaarten waar uit kan worden gekozen, of het maken van een kaart met eigen foto. Bij verschillende thema's kan er worden gekozen voor wenskaarten, verjaardagskaarten, uitnodigingskaarten, en verhuiskaarten. Zelf koos ik voor het zelf ontwerpen van kaarten met een foto. Het leek mij daarom ook erg leuk om foto's te gebruiken van mijn eigen Instagram account van onze huisdieren, en een foto samen met mijn vriend.


De ruime keuze in de soort kaarten is ook erg handig en ook de verschillende breedtes en lengtes kan tussen worden gekozen. Zo kan het een aanzichtkaart worden of een leuke kaart met een binnen zijde waar wat in geschreven kan worden. Bij de kaarten met een binnenzijde wordt ook een bijpassende envelop. Zelf heb ik voor vijf aanzichtkaarten gekozen en één kaart met binnenzijde.


Als je er voor kiest om zelf een leuke kaart te maken met een foto, dan kom je op de website in een bewerkingsprogramma. In het bewerkingsprogramma kun je zelf de foto te voegen en kun je hem zo in en uit zoomen zoals je zelf wilt. Er wordt ook in een balk aan de rechter kan aangegeven hoe scherp de foto wordt op de kaart die je wilt bestellen of versturen. Om de kaart op te vrolijken bij voorkeur kan er worden gekozen uit verschillende kaders en stickers. Ook een leuke tekst op de voorkant, binnenkant of voor een aanzichtkaart op de achter kant. Laat je eigen creativiteit er op los gaan!


Uit eindelijk als je tevreden bent over de resultaat van de kaarten dan kan de bestelling worden afgerond. Nu kan er worden aangegeven hoeveel kaarten er verstuurd moeten worden, en kan er een adres worden toegevoegd als je de kaarten rechtstreeks wilt versturen.

Mijn eigen bestelling heb ik in goede handen zelf thuis ontvangen en kreeg de kaarten in een grote stevige kartonnen envelop. De kaarten zijn erg mooi, en de foto's zijn ook erg duidelijk. De volgende dag had ik de kaarten al op de mat liggen, het verzenden is daarom zeker prima!


Het leuke vind ik het zelf samenstellen van de kaarten en zelf creatief te zijn om een leuke kaart te krijgen. Ik ben erg tevreden met mijn bestelling en het resultaat. Als je ook nieuwschierig bent geworden, dan zou ik zeker een kijkje nemen op de website van Kaartwereld. De kaarten hebben verschillende prijzen, zo heb je al een kaart vanaf €1,50. Op de website kun je er ook voor kiezen om een cadeau bij de kaart te versturen. Op deze pagina vind je een overzicht voor het maken van een kaart met foto zoals ik ook heb gedaan.

Wat vinden jullie van mijn zelf ontworpen kaarten?

15 opmerkingen

 1. Leuk idee :-) Ik vind je kaarten heel leuk zo persoonlijk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een leuk idee en helemaal niet duur ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk om zo is een extra persoonlijke kaart te versturen!

  BeantwoordenVerwijderen