25 april 2016

Citytrip Kopenhagen fotoboek


Citytrip Kopenhagen fotoboek

Het is alweer een paar maand geleden, toch blijft het een fijn moment om aan terug te denken. Wij zijn namelijk toen op stedentrip geweest in de stad Kopenhagen in Denemarken. Het is een prachtige stad om zeker eens een uit stapje naar toe te maken, de omgeving is namelijk heel mooi en er zijn zoveel leuke hot spots om te zien. Naast de stad Rome, staat Kopenhagen ook zeker boven aan op mijn lijst met favoriete steden die ik heb mogen zien. De prachtige momenten hebben wij dan ook zeker vast gelegd op foto, en deze wou ik graag verwerken in een leuk fotoboek. Na een leuke email van de webshop Fotofabriek, mocht ik dan ook een leuk fotoboek reviewen op hardcover. En het resultaat is dan ook mooi geworden!
Fotoboek

Het is een fotoboek geworden met hardcover, op A4 formaat. Ook had ik de keuze tussen een liggend of staande variant van het fotoboek, ik koos voor de liggende aangezien ik dit zelf mooier vond. Als je graag een ander soort fotoboek wilt, is er veel keuze uit verschillende andere varianten zoals softcover, exclusief en spiraal fotoboeken. Het fotoboek kun je zelf ontwerpen in de software, deze is te downloaden via de website van FotoFabriek. Deze software komt op jouw computer/laptop te staan, en kan worden gebruikt wanneer jij dat wilt. Ik vind het een handig concept, aangezien de fotoboek makkelijk kan worden opgeslagen en later weer kan worden geopend om verdere aanpassingen te voldoen.  

Citytrip Kopenhagen fotoboek

Fotoboek indelen

In de software kun je kiezen uit verschillende pagina indelingen, deze kun je vanaf de zijkant naar de het bladzij voorbeeld slepen. Dit moet je wel bij alle bladzijden weer herhalen. Als je klaar bent met het kiezen van de pagina indeling, dan kun je opzoek gaan naar de foto's die je in het fotoboek wilt verwerken. De foto's zijn in verschillende grote uit te trekken, en er kan gekozen worden voor een leuke omranding van de foto. Als je geen omlijsting wilt om de foto, dan kun je dit ook gerust weg laten.

Wil je nog een leuke tekst of verhaal toevoegen aan het fotoboek, dan is er keuze uit verschillende lettertypen en de grote van de tekst. Wat wel belangrijk is bij het toevoegen van tekst, is het  plaatsen van de tekst op heldere vlakken van een foto of de tekst vlakken die er voor bedoeld zijn. Aangezien de tekst anders niet goed leesbaar is na de druk van het boek. Dit was bij mijn boek ook het geval, maar het was voor ons niet storend. Wel is het handig om te weten, voor een volgend boek.

Citytrip Kopenhagen fotoboek

Fotofabriek software

In de software van Fotofabriek wordt er ook duidelijk aangeven met tips, waar je goed op moet letten of hoe het in zijn werking gaat bij het maken van het foto boek. Let er ook zeker goed op dat je werkt met de aangegeven stippenlijnen op de bladzijden, deze geven namelijk aan waar de bladzij ophoudt of tot waar de foto te zien is. Zo voorkom je onrechte foto's of met de omslag van de voorkant/achter dat de druk niet tot zijn recht komt. Als je tevreden bent, met het resultaat dan kun je het voorbeeld controleren. Als je tevreden bent met het resultaat, dan kun je hem natuurlijk gaan bestellen.

Citytrip Kopenhagen fotoboek

Mijn ervaring & mening

Het fotoboek die ik heb mogen ontwerpen via Fotofabriek is mooi geworden. Het fotoboek heeft een mooie en stevige hardcover. De foto's op de voorkant en op de bladzijden zijn van prima kwaliteit, en de foto's zijn helde, duidelijk en mooi van kleur. Het fotoboek die ik heb gekozen heeft standaard 24 pagina's, maar kan worden uitgebreid naar meerdere na eigenwens. Wel komt er bij de standaard prijs, extra kosten voor deze keuze. Het fotoboek: Hardcover A4, liggend of staand met 24 pagina's kost €24,99. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, en kan de webshop dan ook zeker aanraden.

Maken jullie zelf ook fotoboeken van een vakantie of een andere speciaal moment?


Dit artikel bevat producten die ik mocht ontvangen ter review. 

18 opmerkingen

 1. Erg leuk zo'n fotoboek! Super leuk om over een aantal jaar weer terug te kijken, ik ben dol op foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Kimberley! Ja, dat vind ik nou ook. Het is zo leuk om deze momenten terug te kunnen kijken. Wel was het ook mijn eerste keer dat ik één heb gemaakt;)

   Verwijderen
 2. Ik vind zulke fotoboeken echt heel leuk. Een echt tastbare herinnering zoiets! Zo'n fotoboek pak je er ook nog af en toe bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk om zo terug te kunnen kijken naar je herinneringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk! Een fotoboek is altijd leuk om te hebben als herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja fotoboeken blijven altijd leuk, ook voor in de toekomst.

   Verwijderen
 5. Hij is echt heel leuk geworden! De mijne is nog onderweg! ;) -x-

  BeantwoordenVerwijderen