5 x Tips om alleen te gaan sporten!

by - september 19, 2016


Sporten doe ik zelf altijd graag. Ik ga dan ook samen met twee vriendinnen naar de sportschool, waar we verschillende virtuele groepslessen volgen, of fitnessen. In overleg gaan we dan plannen, welke dag ons allemaal het beste uit komt voor die week. Zo kunnen wij wel vaak een geschikte dag vinden om te gaan sporten. Toch kan er altijd eens voor kommen dat het plannen niet lukt, en dat je dan eigenlijk zelf alleen moet gaan sporten. In het begin vond ik dit zelf ook heel lastig om te gaan doen, een duwtje in de rug was dan ook wel even nodig. Toch heb ik de omschakeling gevonden, en zit ik er aan te denken om zelf vaker alleen heen te gaan. Deze tips in dit artikel kunnen hierbij goed van pas kommen.Je kunt gaan op het moment, die jou goed uit komt.
Het is zeker zo handig, dat je zelf in kan plannen wanneer je heen gaat. Of je nou net terug komt van je werk, of school? Er is altijd wel een moment die voor jou uit komt. Ook hoef je geen rekening te houden met anderen, je kunt gaan wanneer jij wilt. Heb je een vrije dag? Het is ook heerlijk om in de morgen een uurtje te gaan sporten.

Bepaal zelf wat je gaat doen
Als je de stap hebt gezet om alleen te gaan sporten, kun je ook zelf kiezen wat je gaat doen in de sport school. Je kunt er voor kiezen om je favoriete groeps les te gaan volgen, of misschien juist goed te gaan fitnessen. Het voordeel is dat je ook bij fitness zelf kan beginnen op het apparaat die jij wil. Het kan cardio zijn, of de kracht training. Jij mag zelf bepalen wat je doet.

Je hebt een moment voor jezelf
Heb je een drukke dag achter de rug? Je kunt tijdens het sporten jou eigen moment pakken. Een voordeel is ook nog, dat je er een goede conditie door krijgt, en je weer hellemaal fit voelt na af loop.


Muziek aan, en gaan!
Het is altijd leuk om tijdens het sporten muziek te horen. Via je mobiel kun je altijd muziek luisteren. Zet bijvoorbeeld jou favoriete muziek erop, of de nieuwste top 40 hits. Ook kan muziek jou net het extra beetje energie geven, om goed te gaan sporten.

Je kunt alles doen op je eigen tempo
Als je alleen bent kun je, je eigen tempo bepalen in alles wat je doet. Niemand die je hierbij afleid, en bovendien kun je ook sporten via je eigen niveau, zwaarte en snelheid. Relax!

Dit waren dan alweer vijf tips, om het alleen te gaan sporten te stimuleren! Ben je nou echt geen sporter en wil je graag starten, doe het dan zeker! Je voelt je na afloop zoveel fitter, en bovendien bouw je ook een goede conditie op. Hopelijk hebben jullie wat aan de tips die ik heb gegeven.

Wat is jou manier om juist te gaan sporten?

Foto's bron: Pixabay Rechtenvrije foto's.

You May Also Like

10 reacties

 1. Leuk artikel, sporten doe ik vooral voor ontspanning en fit blijven. Het is heerlijk om alleen te sporten met een muziekje op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dit klopt wel echt! Dit motiveert mij echt weer om even van de week te gaan sporten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt verslaafd aan sporten hihi! Vooral na een lange dag werken..

  Liefs,
  Dascha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zelf altijd heel fijn om alleen te sporten, haha of samen met mijn vriend maar dat is het wel. Heerlijk om alleen te gaan met mijn muziek op en niet afhankelijk van anderen. Vaak ga ik lekker 's ochtends namelijk, heerlijk om de dag te starten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met mijn vriend samen sporten vind ik ook zeker leuk! Ik zit er zelf ook aan te denken zelf wat meer alleen te gaan.

   Verwijderen
 5. Goeie! Dit zijn inderdaad echt de voordelen van alleen sporten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ALS ik ga sporten ga ik sowieso alleen, haha! Vind ik veel fijner :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik wil ook echt gaan sporten maar de stap om te beginnen is zo groot! haha. ik deed eerst altijd aan groepsporten en dit is toch een extra motivatie om heen te gaan. Al vind ik alleen sporten ook heerlijk! niemand die je tegenhoud en niemand die iets te zeuren heeft haha

  BeantwoordenVerwijderen