29 december 2016

8x Dit is waarom vroeg opstaan beter is

8x Dit is waarom vroeg opstaan beter is

Vooral tijdens de herfst en winter maanden is het lastig om vroeg op te staan. De reden? Vaak omdat het koud is en het bed heerlijk warm. Ook ik maak mij hier soms schuldig aan. Maar er zijn veel redenen te bedenken waarom het juist goed is om vroeg op te staan. In dit artikel zal ik jou de reden vertellen waarom het beter.


De reden om vroeg op te staan

- Jij kan je dag rustig beginnen, zonder haast en bovendien minder stress. 

- Jij hebt tijd om jou favoriete hobby te ondernemen.

- Voor een belangrijke afspraak kom jij niet meer te laat.

- Een goede planning van de dag is het halve werk!

- Alles wat jij in de ochtend kan doen, hoef je in de rest van de dag geen zorgen meer om te maken.

- Geen stress om de juiste outfit te kiezen, je hebt immers genoeg tijd.

- Door vroeg op te staan heb je tijd om te sporten. Met een fit gevoel begin jij je dag het beste.

- Heb je een gezin? Dan heb je tijd om werkzaamheden te doen die zijn blijven liggen.


Welke reden vind jij de moeite waard?
10 opmerkingen

 1. Haha,ik als non-ochtend mens vind dit eigen toch een super goede reden om het nu wel te proberen! :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je rustig de tijd kunt nemen om wakker te worden en op te staan, dat vind ik fijn aan vroeg opstaan. Wanneer je langer in bed blijft liggen (zoals ik veel te vaak doe) dan moet je er echt uitspringen om alles op tijd gedaan te krijgen. Die rust, dat is echt dé beste reden voor mij om toch vroeg op te staan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, ik sta het liefst een uur van te voren op. Lekker rustig aan klaarmaken, en eten doet mij altijd goed. Ik houdt totaal niet van snel de deur uit moeten.

   Verwijderen
 3. Klopt helemaal dit, ik denk ook dat mijn leven een stuk beter zou zijn als ik ooit vroeg opstond maar helaas lig ik elke ochtend weer in een diepe coma waar geen 12 wekkers me uit kunnen halen, maar ik hoop nog altijd dat ik op een dag een lichte slaper wordt en dan ineens zeeën van tijd heb door vroeg op te staan haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal wel hele goeie argumenten hihi. Al vind ik het op zn tijd toch ook erg lekker om eens tot 12 uur te blijven liggen hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet ook echt weer vaker op tijd op staan. Ik merk heel erg dat mijn humeur en mijn stemming een stuk beter is dan als ik de hele dag in bed lig x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn artikel dit! Ik moet er eigenlijk elke dag wel optijd uit om mijn hondje uit te laten, maar als ik NOG eerder opsta, heb ik meer aan mijn dag! Maaaar.. ik ben absoluut geen ochtendmens :-( In 2017 breng ik hier verandering in, met jouw artikel in mijn achterhoofd hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben in de voormiddag veel productiever dan in de namiddag, dus ik krijg veel meer gedaan als ik vroeg opsta!

  BeantwoordenVerwijderen