28 maart 2017

Mijn momenten van geluk #1


Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een aantal geluksmomenten uit mijn leven te delen met jullie. Stil staan bij de momenten die belangrijk voor je zijn, en jou een fijn gevoel geven. De afgelopen tijd heb ik een aantal momenten meegemaakt die voor mij veel betekenen!

Lente
Ik ben zo blij dat de lente weer is begonnen. Het zonnetje komt weer volop te voorschijn, bovendien het mooie uitzicht van voorjaars bloemen in het gras maakt het plaatje compleet. Ik merk dat ik vrolijk wordt, maar ook de mensen om je heen. Een moment om te genieten van een wandeling met de hond langs het kanaal of een drankje drinken op het terras. Niet te vergeten dat ik dit seizoen jarig ben, namelijk in April.

Een consult bij de Mesoloog
Na veel goede verhalen van verschillende personen, leek het mij ook heel interessant om eens een consult te krijgen van een mesoloog. Ik wist echter niet goed wat ik kon verwachten, aangezien het nieuw voor mij was. Aangezien het prikkelbaredarm syndroom bij mij is geconstateerd, merkte ik voor mij zelf dat ik duidelijkheid wou over bepaalde voeding. Een mesoloog kan o.a. meten welke organen verstoord zijn en op welke voedingsstoffen of producten jij reageert. Een uitdaging was voor mij nu dan ook om de raad op te volgen voor de aankomende 2 maanden. Tarwe, rogge, haver vrij, melk vrij, en suiker vrij gaan eten vanwege een verstoorde darmflora. Veel verpakkingen lezen, nieuwe recepten uit proberen, en vooral goed opletten wat je eet. Het lukt mij goed tot nu toe!


Bruiloft 
De datum van onze bruiloft komt steeds dichter bij, dat maakt dat de kriebels nu al te voelen zijn in de buik. Na veel plannen en regelen, kunnen wij zeggen dat de kleine dingen nog geregeld moeten worden. Mijn trouwjurk heb ik voor de tweede keer gepast en zit bijna goed! Mijn moeder maakt hem voor mij in waar ik zeker dankbaar voor ben. Na het twijfelen over mijn schoenen heb ik toch nog een ander paar besteld. Stevige pumps vind ik belangrijk aangezien ik ze de gehele dag probeer te dragen, naast de pumps heb ik ballerina's! 

Venetië en Kroatië
Onze vakanties zijn geboekt! Naast de zomervakantie, hebben wij ons huwelijksreis er bij ingepland. Onze huwelijksreis zullen wij doorbrengen in het prachtige land Italië. Italië is voor mij echt mijn favoriete land tot nu toe, bovendien waren wij beide benieuwd naar de stad Venetië. Kroatië is onze zomervakantie en dit jaar gaan wij kamperen in een tent. 

Gezonde voeding
Mijn bezoek heeft mij weer extra gemotiveerd om nog beter te letten op gezonde voeding. Ja, ik weet dat ik goed op weg ben, toch wil ik graag naar mijn lichaam luisteren. Welke voedingsstoffen of producten kan ik niet goed verdragen bijvoorbeeld? Op dit moment heb ik mijn hele eetpatroon over hoop gegooid, dit maakt het tot een uitdaging om een doel voor ogen te hebben. Bovendien is het nu een excuus om recepten op te zoeken  en mijn voorraad kookboeken door te bladeren! 

Sta jij regelmatig even stil bij geluksmomenten?

18 opmerkingen

 1. Wat een onwijs fijne puntjes! Ik ben ook echt zo blij met de lente :) En wat fijn dat alleen de kleine puntjes voor de bruiloft nog maar geregeld hoeven. Lijkt me een fijn vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een fijn vooruitzicht! Krijg er nu al kriebels van in mijn buik haha,

   Verwijderen
 2. Wat een leuke geluksmomenten. Van de lente wordt ik ook zo blij. Hoe leuk de winter ook was, dit is toch ook wel weer heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja ik vind het zelf ook heerlijk. Genieten van het zonnetje doet mij goed.

   Verwijderen
 3. Zo spannend dat je binnenkort gaat trouwen Gea! Heerlijke bestemming ook voor jullie huwelijksreis. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een heerlijk vooruitzicht die vakanties! Lekker hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuke dingetjes en zoveel fijne zaken die eraan zitten te komen.
  Vorig jaar heb ik een rondtrip gedaan in Italië, een praaaachtig land echt waar, als vond ik Venetië persoonlijk wat overroepen, maar voornamelijk door de ongelofelijke drukte! Hopelijk valt het bij jou mee
  Bedankt voor je lieve post op mijn blog :)

  liefs
  karlien
  Polished Cats

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Karlien :) Italie vind ik zelf ook een prachtig land, ben zeker benieuwd!

   Verwijderen
 6. Wat een mooie vakantieplannen! Leuk om naar uit te kijken. Ben zelf nog nooit in Venetie geweest. Staat nog wel een keer op de planning

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh huwelijksreis naar Italië! Wat superduperromantisch! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne momenten! ik kan mij voorstellen dat het spannend is nu de trouwdatum dichterbij komt, ik hoop echt dat je een moooie dag beleefd.
  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ongelofelijk spannend, je kijkt natuurlijk echt uit naar de dag die je volop aan het plannen bent.

   Verwijderen
 9. Wat leuk en fijn om te lezen dat je zoveel geluksmomentjes hebt. En ooh wat een vooruitzicht, ITALIE. Heerlijk! xxx

  BeantwoordenVerwijderen