Ik heb zelf mijn eigen volkoren speltbroodjes gemaakt. Dit was mijn eerste keer en was daarom zeer benieuwd hoe ze zouden worden. Sinds ik weet dat ik tarwe, gluten en rogge niet goed kan verdragen door mijn darmen, gebruik ik alternatieve producten in recepten. Denk aan glutenvrije producten, havermout en spelt. Met een paar ingrediënten, kan ook jij deze heerlijke Volkoren speltbroodjes zelf maken. Ze zijn puur en gezond! Lees en bak je gezellig mee?

Recept volkoren speltbroodjes
Lees ook: Magere kwark pannenkoeken met kokos en banaan

Volkoren speltbroodjes

Benodigdheden (8 Volkoren speltbroodjes)

500 gram volkoren speltmeel (eventueel een andere meel soort)
300 ml lauw warm water
2 tl gist
1 tl zout
1 etl honing of ahornsiroop
2 etl olijfolie
1 etl amandelmelk AH (of ander merk)
Zonnebloempitten en pompoenpitten (optioneel)

Bereidingswijze

Doe het meel, zout en de gist in een kom en meng dit goed door elkaar. Geniet vervolgens tijdens het kneden het water, de amandelmelk en de olijfolie erbij. Kneed het deeg een paar minuten goed met de hand. Door het kneden van de deeg worden de broodjes luchtig.

Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet het voor minimaal 1,5 uur in de koelkast. Haal het gerezen deeg uit de koelkast, laat het deeg even op kamer temperatuur komen.

Bekleed het rooster/bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en maak er acht kleine bolletjes van. Bestrooi de bolletjes met pompoenpitten en zonnebloempitten om de broodjes af te maken. Druk te zonnebloempitten en pompoenpitten goed aan. Verwarm de oven voor op 200 graden.  Bak de smeltbroodjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

Variatie voor broodbeleg

hummus, zalm, avocado, ei, rookvlees of kipfilet.

Wat is jouw favoriete brood soort?
Advertenties

8 Replies to “Volkoren speltbroodjes met zonnebloempitten”

    1. Het is inderdaad een makkelijk recept! Ik vond ze echt heerlijk. Na een paar dagen waren ze nog steeds goed te doen 🙂

  1. Ik vind ze er heel mooi uitzien. Je zou niet zeggen dat dit je eerste poging was. Daarnaast zien ze er ook nog eens skrikkelijk lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *