20 januari 2018

Mijn goede voornemens voor 2018

mijn goede voornemens hunkemoller

Het einde van 2017 is nabij. Om het jaar 2018 goed te beginnen, ben ik begonnen met het opstellen van een aantal goede voornemens. Niet iedereen gelooft in het opstellen van goede voornemens, ik zelf zie het als een leuke uitdaging. Met als doel om aan het eind van dit jaar terug te blikken welke ik juist heb behaald. 

Meer tijd voor mezelf

Het is ontzettend belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren. In 2018 wil ik mij richten op meer momenten voor mezelf. Momenten van rust en luisteren naar de innerlijke ik als het even te veel wordt. Voor anderen klaar staan kan een val kuil zijn om jezelf soms even te vergeten. Daarnaast vaker genieten van een warm bad, een gezichtsmasker of een goede serie.

Mijn voedingspatroon 

Iedereen die mij goed kent weet dat ik graag gezond eet. Al een aantal jaar eet ik vet en cholesterol arm om mijn cholesterol bloedwaarden goed op peil te houden. Het is een familie kwaal die helaas  altijd bij zal blijven. Ook dit jaar wil ik mij goed focussen om mijn darmen klachten te verminderen. Een aantal jaar geleden kreeg ik de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom opgelegd door mijn huisarts. Gelukkig weet ik nu dat ik glutenvrij, lactose vrij en zoveel mogelijk suikervrij moet gaan eten om mijn klachten goed onder controle te houden. Het is altijd een gepuzzel om deze twee gezondheidsredenen bij elkaar te zetten in een voedingspatroon, maar door de jaren heen wordt het steeds makkelijker. 

Meer recepten koken of bakken uit kookboeken

Als ik ergens een grote verzamel drang voor heb, dan kan ik zonder na te denken zeggen dat het kookboeken zijn. In mijn kast staan verschillende kook en bak boeken om recepten uit te kunnen kiezen. Mijn man vraagt zich altijd af, waarom ik weer een ander kookboek koop als ik in de winkel sta. Ik wordt er eenmaal gelukkig van! Dit jaar wil ik meer uit deze kook en bak boeken maken, ook omdat het een fijne inspiratie is voor mijn doel hier boven. Wij koken thuis na al ruim een jaar niet meer uit pakjes en zakjes, het is daarom een goede inspiratie bron.

mijn goede voornemens hunkemoller

Een aantal keer per week sporten

Door de weeks ga ik 1x in de week sporten, graag zou ik dit gaan verhogen naar 2x per week. Ik voel mezelf er fijn en fit bij, het helpt om mijn hoofd leeg te maken na een drukke werk week. In de sportschool ben ik graag bezig met krachttraining en cardio. Als doel heb ik niet afvallen, maar mooi in shape voor de zomer.

Om mijn jaar goed en sportief te beginnen helpt het voor mij om een mooie nieuwe sport outfit aan te schaffen. De nieuwste sport collectie DK1985 van Doutzen x Hunkemöller sprak mij dan ook ontzettend aan. Van Hunkemöller ontving ik een prachtige sportkleding set van de nieuwste collectie in samenwerking met Doutzen Kroes. Een sport top met een bijpassende sportlegging. Vooral de legging spreekt mij aan door de mooie roze details aan de zijkant. Roze is mijn favoriete kleur en daarom mede een goede keuze. De stof van de sportkleding is van goede kwaliteit, tijdens het sporten zit het goed en comfortabel. 

Mooie steden en landen bezoeken

Reizen is echt een grote hobby van mijn geworden. Ik heb al veel steden en landen bezocht, maar er staan nog genoeg leuke steden op mijn lijstje. Dit jaar hebben wij in ieder geval al een paar gepland. Wij gaan samen met mijn schoonfamilie een weekend naar Texel en samen met mijn man hebben wij onze zomervakantie al geboekt naar het prachtige Spanje. In Spanje gaan wij o.a. de stad Barcelona bezoeken. Als iemand een paar leuke hotspots weet die ik echt moet bezoeken, laat het mij dan zeker weten. 

Wat zijn jou goede voornemens?


Dit artikel bevat producten/artikelen die ik ter samenwerking mocht ontvangen van een bedrijf/merk.

15 Comments:

 1. Wat een fijne voornemens, ik hoop dat het je lukt! Vaker sporten is zeker ook een voornemen voor mij.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Yara! Ik zal er zeker mijn best voor proberen te doen. Jij ook succes met sporten!

   Verwijderen
 2. Meer momenten voor jezelf lijkt me het beste voornemen dat je kunt hebben. En reizen is natuurlijk altijd top ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een te hoog cholesterol door familie aanleg. Best vervelend, want ik eet toch al aardig goed dacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken het! Elk jaar is het maar weer afwachten wat de waarde zal zijn, terwijl je wel goed eet volgens de richtlijnen

   Verwijderen
 4. Wat een mooie voornemens voor het nieuwe jaar. In Barcelona vond ik Parc Guell en Mont Serrat erg indrukwekkend. Ik wens je een heel mooi 2018 toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt mooie voornemens. Goed bezig met het sporten en je voeding!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie voornemens. Reizen zijn een dikke yay. Dat wouden wij ook graag gaan reizen.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn om doelen te stellen! Dat helpt om focus aan te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen