Deze zomer heb ik voor het eerst het land Spanje bezocht. Na veel mooie verhalen te hebben gehoord over het land, hebben wij begin dit jaar onze zomervakantie geboekt naar Tamarit in Catalonië Spanje. Een van de mooiste highlights die wij tegen zijn gekomen is o.a. de Pont Del Diable in Tarragona. 

Het was een klus om dit mooie plekje te vinden met de auto, maar het is ons uit eindelijk gelukt door de coördinaten in de Tom Tom te zetten. De Pont del Diable wordt ook wel de duivelsbrug genoemd. Het is een Romeins aquaduct die werd aangelegd om het water te vervoeren naar de oude stad Tarraco. Het aquaduct ligt op 4 kilometer ten noorden van Tarragona in de regio van Catalonië. Het is vroeger gebouwd door de Romeinen, echt ontzettend knap als je ziet hoe groot, lang en vooral hoe hoog het is.

Om bij het aquaduct te komen moet je eerst een stuk wandelen. Als je deze highlight wilt bezoeken adviseer ik zeker om goede stevige schoenen aan te doen. Het pad naar de Pont del Diable is nog goed te doen. Dicht bij de aquaduct moet je klimmen op de rotsen om het dichtbij te betreden. 

Boven aan de rotsen kun je over het aquaduct lopen. Een bijzonder moment vonden wij, je staat echt even stil hoe dit vroeger in elkaar is gezet. Er is zoveel werk voor geweest om elke steen omhoog te krijgen. Boven op het aquaduct is op heden een looppad gemaakt om als toerist van kant tot kant te lopen. Echter waren wij halverwege en vonden wij het wel genoeg. Het is echt ontzettend hoog, de hoogtevrees nam even mijn gedachten over. 
Een echte aanrader om deze plek te bezoeken is het zeker. Ben jij ooit in Tarragona Catalonie, bezoek dan eens de Pont Del Diable! 

Zou jij deze prachtige plek eens willen bezoeken?

10 Reacties

  1. Ja, deze plek lijkt me zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

    N.B. Op Bloggenenloggen vind je een makkelijke tutorial om de lelijke cookies bar onderin je blog te zetten!

  2. Volgens mij wordt de De Pont del Diable niet ook wel de duivelsbrug genoemd, maar is dat gewoon de Nederlandse naam…..Prachtige foto's trouwens! Enne….ik zou er nog niet eens een meter over hebben durven lopen, dus : Hulde

  3. Ziet er schitterend uit! Vroeger gingen we met mijn ouders wel naar spanje, maar zelf ben ik er daarna eigenlijk nooit meer geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *