Hoe zou jij sfeer in je slaapkamer creëren? Heb jij al eens gedacht om je interieur een nieuwe boost te geven, met leuke decoratie, nieuwe meubels of denk eens aan een leuk fris kleurtje op de kozijnen en nieuw behang op de muur. Als je portemonnee het toe laat is het een leuke bezigheid om eens je huis eens helemaal een nieuwe make over te geven. Het is tenslotte de plek waar je het meest zult zijn. Zo creëer jij sfeer in je slaapkamer in een paar handige stappen.

Als je na denkt bij een kleur of print op de muur dan is er zoveel keuze. Vliesbehang is ontzettend makkelijk om te behangen, daarnaast altijd in jou favoriete kleur te schilderen die je maar wilt. Zelf hebben wij dit ook overal in huis, maar op zijn tijd is het wel leuk om eens iets nieuws toe te laten.

Sfeer in je slaapkamer en een eindeloze keuze

Behang is er in verschillende kleuren, dessins, structuur en zelf materiaal te krijgen. Door deze keuzes kun je een hele andere sfeer creëren en uitstraling in een bepaalde ruimte. Ben jij een type die houd van rustig, dan zou ik niet kiezen voor een te bonte behang. Voor een uitdagende type is het leuk om eens te verdiepen in andere materialen, prints of misschien een compleet nieuwe inrichting met een bepaalde uitstraling.

Retro, industrieel, romantisch, botanisch, pastel, stoer, lief of simpel. Met behang kun je veel en daarom is niets te gek. Laat je bijvoorbeeld inspireren op webshop, woonboulevard  of zelfs sites/apps als Pinterest. Color Store heeft groot aanbod aan verschillende leuke behang soorten, prints, designs en kleuren, daarnaast ook prachtige kleuren verf van verschillende merken!

Sfeer in een kamer creëren 

Ga eerst na wat jij wilt uitstralen aan sfeer in huis. Er zijn tegenwoordig veel stijlen kwam interieur en zo ook met behang. Het is makkelijker om decoratie, meubels en accessoires te vervangen dan een behang of kleur aan de muur of kozijn. Een behang met een print van een amandelbloesem heeft opzicht zelf al een fijne sfeer en uitstraling. Het is dan leuker om bij deze print rustige meubels te kiezen en decoratie. Daarnaast moet je kiezen wat voor hout soorten je terug laat komen, licht, medium of donker? Het heeft ook zeker met smaak te maken en wat jij vooral leuk vind om elke dag naar te kijken.

Zo creëer jij sfeer in je slaapkamer

Sfeer door de mooiste foto’s op behang

Tegenwoordig is fotobehang ook helemaal hip! Door bepaalde kleuren in een foto kun je ook sfeer creëren en zelfs diepte in je woonkamer, slaapkamer, keuken of gang. Zelf zou ik eerder kiezen voor een fotobehang in een woonkamer of slaapkamer maar dat is ieder zijn eigen smaak natuurlijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jou eigen favoriete foto op fotobehang te laten drukken of kies een bestaande. Een leuke print van natuur, omgeving of misschien een heel andere foto kan een kamer sfeer geven. Een eigen foto maakt het net weer iets persoonlijker wat ook ontzettend leuk is!

Sfeer in je slaapkamer door mooie muur tekeningen.

Muur tekeningen bedoel ik vooral mee, door creatief te zijn met de mooiste verf kleuren. Sinds ik moeder ben kom ik vooral ook veel kamer inspiratie tegen voor baby of kinderkamers. Vaak met de mooiste kleuren geschilderd op de muur. Het is een kunst om het te kunnen, maar met een mooi sjabloon is het ook vast heel goed te maken.

Met mooie pastel kleuren kun je een zachte tekening creëren. Maak het vooral niet te donker, vaak doen mooie licht of felle kleuren het veel beter. Daar voel jij je ook eerder blij en vrolijk door dan donkere kleuren. Donkere kleuren geven vaak een somber gevoel of uitstraling. Mooie verf tekeningen voor baby of kinderkamers, kun je denken aan  leuk thema’s zoals: Disney figuren, natuur, zoals een boom of landschap of dieren. Vooral creatief denken en zijn doet wonderen.

Zou jij kiezen voor vliesbehang of juist een design zoals een fotobehang?
liefs gea van glamview

Lees meer: Ons nieuwe industriële hanglamp van Sfeer.nl

Dit artikel betreft een samenwerking
Advertenties

15 Replies to “Zo creëer jij sfeer in je slaapkamer”

  1. Ik vind vliesbehang ook super om mee te werken, geen gedoe met een behangtafel, onwijs makkelijk. We zijn nog aan het kijken voor een leuk behang voor een muur in de kleedkamer.

    1. Wij hebben zelf ook vliesbehang, het is inderdaad makkelijk in gebruik. Ik ben benieuwd of ik jou heb kunnen inspireren voor je nieuwe kleedkamer.

  2. Ik woon in een studio met open keuken. De muren van het woon-slaapgedeelte heb ik crèmekleurig geschilderd en de muren van het kookgedeelte mintgroen. Dat vind ik fijne kleuren.

  3. Wij hebben vorig jaar onze woonkamer geheel verbouwd, inclusief nieuwe bank en andere meubels. Voorheen hadden we ook een vrij donkere muur en die hebben we een stuk lichter gemaakt. Dat past veel beter bij onze nieuwe stijl, maar wat maakt het tegelijk een enorm verschil!

  4. Muren maken een kamer altijd helemaal af en het bepaald zeker de sfeer voor een groot gedeelte. Ik hou van rustige printjes

  5. wij gaan binnenkort weer behangen en gaan dan voor vliesbehang. we hebben nu een printje maar zijn dat een beetje zat eerlijk gezegd en fotobehang is ook erg mooi

  6. Behang kan zoveel doen voor een kamer, dat vind ik zelf ook met verf. Echt bizar hoe iets er dan van kan opknappen! Ik weet niet precies voor welk soort behang ik zou kiezen, ligt er een beetje aan of het een eye-catcher moet zijn.

    1. Ja het doet zeker wat voor je kamer. Ik vind het ook altijd heel leuk om inspiratie op te zoeken, maar maakt ook snel dat je het realistisch wilt maken he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *