recept aardbeien kokos ijs

Het is volop zomer! Dat betekend genieten van de warme temperaturen, maar vooral verkoeling zoeken. Er zijn verschillende manieren om verkoeling te zoeken zoals zwemmen, maar een heerlijk ijsje hoort daar ook bij. Ik kies het liefst voor een gezonde versie van ijs, daarom ben zelf aardbeien kokos ijs gaan maken. Het recept is totaal niet moeilijk, het is gemaakt met verse aardbeien en na afloop kun je heerlijk genieten van een gezond schaaltje ijs. 


Ingrediënten 

400 ml kokosmelk
300 gr verse aardbeien 
1,5 tl Stevia ( of andere zoetmaker )

Benodigdheden

Staafmixer of blender

Een gesloten plastic bak

recept aardbeien kokos ijs maken

Uitvoering

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes van de top. Pureer de aardbeien en de stevia samen met een staafmixer of blender tot een glad mengsel. Als het mengsel goed glad is, kun je het kokosmelk toevoegen. Mix het geheel goed door elkaar. Schep de massa in een groot plastic bak met een deksel doet goed sluit. Zet het in de vriezer, elk uur dien je de massa goed om te scheppen. 
Na ongeveer vier uur is de massa goed bevroren, maar dat kan per keer verschillen. Houd het zo lang mogelijk in de vriezer zodat het ijs goed hard word. Voor het serveren dien je het van te voren uit de vriezer te halen. Bij mij duurde het ongeveer een uur dat het iets zachter werd om het in schaaltjes te verdelen. 
Ik vind de smaak verrassend lekker! De verse aardbeien komen goed naar voren, met een volle sommige tint van de kokosmelk. Een heerlijk gezond alternatief op de standaard ijs uit de winkel. 
Met welk vers fruit zou jij dit ijs willen maken?

17 Reacties

    1. Het maakt dit recept iets meer Rommig, maar misschien kun je een alternatieve plantaardige melk proberen voor het maken van het ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *