corona crisis mentaal doet

Als ik aan Corona denk, dan denk ik aan een slechte film waar geen einde aankomt. De maatregelen die worden genomen in supermarkten zoals schermen voor de kassa’s, mondkapjes en handschoenen maken mij angstig. Het virus is niet te zien, maar is er wel degelijk. Iedereen heeft een angst voor het virus en weet niet wat de toekomst brengt. Maar door mijn depressie, angststoornis en dwang merk ik dat mijn herstel er wel zeker onderdoor gaat en het moeilijk is om mij aan de therapie te houden. Veel emoties gaan door mij heen, momenten dat ik bang ben voor de dood of ziekte. 

De media is in mijn ogen iedereen angstig aan het maken, veel is niet duidelijk en overal is iets anders te lezen. Door de app van NOS vaak te openen op een dag merkte ik op dat de dwang en angst heftiger waren. Ik merkte het zelf op en heb de app verwijderd en zet het nieuws niet meer op als het niet hoeft. Ik merk zeker dat dit werkt, maar oh wat is het lastig om aan je herstel te werken als je bang bent voor alles wat het virus met zich mee brengt. Ik hoop dat deze periode snel ten einde is en dat wij weer normaal de straat op kunnen, winkelen en rustig bij elkaar kunnen komen. Ik merk dat het lichamelijk en mentaal zwaar is, ik ben snel vermoeid, ben geneigd naar structuur en het bouwen van een muur om mij heen waar niemand door heen kan breken. Ik probeer mij te zetten op de positieve dingen, genieten van het nu en niet te streng te zijn voor mezelf. Geniet van elkaar en blijf vooral thuis als je niet weg hoeft, zo creëren wij met zijn allen een veilige en gezonde wereld voor elkaar.

Hoe ga jij om met de Corona crisis?

Liefs Gea

2 Reacties

  1. Wat vervelend dat je het zo ervaart meis! Zelf kamp ik ook met een depressie en een persoonlijkheidsstoornis, maar voor mij brengt de coronacrisis juist veel goeds met zich mee. Voor mij is het een soort wake-up call. Ik moet er op dit moment gewoon het beste van maken en omdat ik niet wil terugvallen in mijn herstelproces doe ik er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd. Ik houd mezelf bezig door te sporten en te werken en ik kijk ook vooral niet te veel naar het nieuws, want dan word ik ook onrustig! Sterkte de komende tijd! Het word weer beter!

  2. Ik heb er gelukkig niet zoveel mee op dit moment, wij zijn gelukkig als familie nog niet besmet geweest (wel 3 grieperig geweest), maar goed afgelopen gelukkig. Mijn schoonzussen werken in het ziekenhuis op de corona afdeling en die geven ook gewoon aan dat het vooral de zwakke zijn die hierdoor worden gepakt, en dat is vreselijk.. maar de fittere mensen hoeven zich niet al te druk te maken. Er is een enkele die overlijdt, ik zou willen dat je je iets rustiger zou gaan voelen.. ik hoop het voor je <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *