Ik ben weer aan het sporten!

Aan de titel lees je het goed! Ik ben op het moment in een rustige tempo mijn conditie aan het verbeteren. Ik merk dat mijn lichaam het nog niet elk moment toe laat, maar elk begin is een goed begin. Het sporten die ik op heden thuis, voor mijn zwangerschap ging ik altijd naar de sportschool. Misschien dat ik in de toekomst weer een abonnement op de sportschool ga nemen, maar voor nu vind ik het prima om thuis te sporten. Zo heb ik naast dumbbells en een kettlebell, nu ook een set weerstandselastieken aangeschaft. Deze weerstandselastieken set bestaat o.a. uit meerdere elastieken met verschillende niveaus en manieren om je armen, rug, borst, billen of benen te trainen. 

Ik ben weer aan het sporten!
Ik vind het vooral fijn dat ik met deze set een full-body work-out kan doen. Met de weerstandselastieken kun je verschillende lichaamsdelen trainen en zijn er meerdere mogelijkheden om ze te gebruiken. Zo kun je deze set handvatten, enkelbanden en een deuranker gebruiken. Zelf heb ik niet de ruimte om hele apparaten neer te zetten, het is ideaal om de deuranker te gebruiken om het zelfde effect als in de sportschool te krijgen kwa oefening. Let er wel dat je aan de goede kant van de deur gaat staan, zodat deze deuranker niet los kan schieten. Dit doe je door aan de kant te staan waar de deur niet naar jou toe draait. 

Boss work-outs weerstandselastieken

Door de speciale foam kun je de handvatten prettig vast pakken, waardoor het fijn in de hand ligt. Bij deze set krijg je een boekje waarin staat: welke weerstandselastieken voor welke niveau is en handige oefeningen voor het trainen van verschillende lichaamsdelen. Het fijne hieraan is dat je niet direct een expert moet zijn om deze set te kunnen gebruiken, als beginner is het ook goed te doen. 
Ik ben weer aan het sporten!

Ben je niet een persoon voor het sporten in een sportschool? Dan is het een goeie optie om het thuis te sporten, tevens bespaard het tijd en geld. Naast dat je in huis kan sporten, is het ook leuk om tijdens de zomerse dagen buiten in de tuin, park of bos te gaan sporten. Deze set kan tevens makkelijk mee worden genomen in een handig tasje die er bij zit. 
Samen met mijn man ben ik nu een aantal keer in de week aan het sporten met deze weerstandselastieken. Zelf gebruik ik graag de zwarte elastiek die tevens het hoogste niveau is. Vooral de handvatten gebruik ik veel om krachttraining te doen voor mijn armen en bovenlichaam. Ik vind het vooral ideaal om meerdere oefeningen te kunnen doen met een sport accessoire. Zo is er meer uitdaging en hoef ik niet ontzettend veel spullen in huis te hebben staan. Ik heb een paar foto’s gemaakt voor bij het artikel waarbij ik de weerstandselastieken gebruik in de tuin bij mijn ouders. Ze hebben de ideale ruimte om buiten te sporten en tevens te genieten van het mooie weer. 
Ga jij voor een full-body work-out als je gaat sporten?

Liefs Gea

Dit product mocht ik ontvangen ter review. 

11 Reacties

    1. Ja ik vind ze echt goed in gebruik! echt ideaal ook om overal mee naar toe te nemen. Als je interesse hebt, de link naar de set staat in mijn artikel verwerkt.

    1. Dankje! Ja vooral op het moment met de corona situatie vind ik het fijner. Het is inderdaad een leuke uitdaging nu en bovendien handig om je full-body mee te trainen.

  1. oef ik ben al een tijdje niet fit dus ik sport helemaal niet meer zoveel, al heb ik wel weerstandsbanden gekocht zodat ik daarmee thuis oefeningen kan doen (wanneer ik mezelf fitter voel). Goed dat je hier mensen mee wilt inspireren, ze zijn handig in gebruik.

  2. Goed bezig hoor! Fijn dat je met allerlei accessoires thuis een work out kunt doen. Ik geef ook de voorkeur aan thuis sporten.

  3. Ik wandel meestal en probeer dan soms wel soort van interval te doen, dus soms even een stuk wat harder. Thuis gebruik ik weleens van die halters voor wat krachtoefeningen, maar ik vergeet dat wel vaak…

  4. Nee, ik ga altijd hardlopen. Op zich train je dan wel een boel spieren, maar ik denk niet dat het telt als full body workout helaas.

  5. We kunnen sedert kort terug naar de fitness en hier ben ik wel heel blij om. Sporten thuis was voor mij echt een uitdaging om vol te houden. In de fitness volg ik groepslessen bodypump en het feit dat we hier een groep sporten geeft me net iets meer motivatie maar chapeau dat jij jezelf zo kan motiveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *