15 oktober 2020

Raamdecoratie tips | Dit zijn de mooiste jaloezieën van het moment!

mooiste jaloezieën 2020

Jaloezieën of lamellen, een bekende raamdecoratie die veel mensen kennen als 'luxaflex'. Er zijn veel soorten jaloezieën voor hoge, kleine, kantel of kiepramen. Bij het aanschaffen is het belangrijk dat je de juiste afmetingen van het raam hebt, het budget die je kunt besteden en niet te vergeten welke stijl het beste de kamer past. Ik deel in dit artikel een aantal tips en wat de mooiste jaloezieën zijn van dit moment.

Hoewel luxaflex een van de goedkopere opties is als het gaat om raamdecoratie, kun je een kamer er een mooie sfeer mee geven en tevens om privacy te creëren tussen bepaalde kamers. Tegenwoordig zijn Jaloezieën verkrijgbaar in de mooiste woonstijlen, kleuren en/of materialen. 

Kunststof jaloezieën

Deze jaloezieën zijn gemaakt van de hoogwaardigste kunststof en geven de sfeer van een echte houtlook. De lamellen zijn 50 mm breed en geven een warme sfeervolle uitstraling. Kunststof jaloezieën zijn ideaal om te monteren in een badkamer, aangezien ze goed tegen vocht kunnen en gemakkelijk zijn af te nemen. Je hebt daarom ook niet veel schoonmaak werk. De lamellen kunnen kantellen en je kan zelf bepalen welke lichtinval je wilt en/of je privacy wilt. Net als alle lamellen zijn ze verkrijgbaar in verschillende breedte-en hoogte maten. 

Aluminium Jaloezieën 

Misschien wel de meeste bekende horizontale jaloezieën voor in het interieur, maar ontzettend makkelijk om te monteren in een kamer. Ze zijn gemaakt van aluminium en geven het interieur een strakke uitstraling. De lamellen kunnen in verschillende richtingen bewegen, waardoor je gemakkelijk lichtinval kan creëren in de kamer. Als de felle zon schijnt, kun je de lamellen op een andere stand zetten zodat er geen hinder meer is, ideaal! De jaloezieën zijn voorzien van een optrekkoord en een tuimelstaaf. Met de optrekkoord kan worden bepaald hoe hoog de lamellen komen te hangen. De lamellen zijn 25 mm breed en zelfs binnen 10 minuten te monteren.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn op het moment ontzettend populair als raamdecoratie. Door het houten materiaal zorgt het voor luxe en warme uitstraling. De lamelbreedte is 50 mm en verkrijgbaar in verschillende kleuren, zowel voor in een modern als klassieke interieur. Ik vind zelf de houten jaloezieën in een zwarte kleur prachtig. 

Hoe meet je de juiste formaat van de jaloezieën?

Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar als het gaat om luxaflex. Dit kan een fijn voordeel zijn, aangezien ramen niet altijd van de zelfde breedte, hoogte en lengte zijn. Jaloezieën op maat bestellen is daarom ontzettend belangrijk. 

Een aantal punten waar je rekening mee moet houden tijdens het opmeten van de jaloezieën zijn:

♥ Je moet ruimte hebben aan beide kanten van het raam. Je hoeft alleen maar de breedte van het raam te meten, inclusief kozijnen en hier 10 centimeter aan toe te voegen. Aan elke kant moet 5 cm vrij gehouden worden. 
 Als je alleen ruimte aan 1 kant hebt van het raam, doe je het zelfde als het punt hier boven. Alleen hoef je dan maar 1cm toe te voegen. 
 Als je jaloezieën op het plafond wilt monteren is het belangrijk om de afstand van het plafond, tot aan het einde van de raam, inclusief het frame te meten. Hier voeg je 10 cm aan toe. 
Bij wandmontage moet je de lengte van het raam meten en hier tussen de 17 en 25 cm aan toevoegen. 
 Als het raam tussen twee muren zit, meet je de opening die tussen de muren zit. Trek vervolgens een centimeter van het getal af. Op deze manier houdt je ruimte over als er een kleine rekening fout is gemaakt. Geen probleem dus als de lamellen moeten worden gemonteerd als het getal niet klopt. 
 Bij rolgordijnen meet je het breedste van het raam of rolluikkast. Hier moet je aan het getal, 10cm toevoegen. 


Voor welke raamdecoratie zou jij kiezen?

Liefs gea

Volg jij mij al op Instagram en Bloglovin?

Dit artikel betreft een samenwerking.

1 opmerking