09 februari 2023

Fijne voordelen van een koude slaapkamer

fijne voordelen van een koude slaapkamer

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, net als een koude slaapkamer waar je in slaapt. Er zitten veel voordelen aan een koude slaapkamer , zo ook voor je gezondheid. In dit artikel deel ik 5 voordelen en/of handige tips die ook voor jouw nachtrust een goede uitkomst kan zijn. Lees je mee?

In een koude slaapkamer maak je meer hormonen aan

Voor een goede nachtrust is de ideale kamer temperatuur 18 graden. Je lichaamstemperatuur daalt wanneer je aan het slapen bent. Een koude kamer zorgt er voor dat je beter in slaap komt, dan in een kamer waar het warmer is. Hoe meer je lichaamstemperatuur daalt tijdens de slaap, hoe meer hormonen er door je lichaam gevoerd worden. Het anti-verouderingshormoon is daar één van.

Het stofje Melatonine geeft je brein een sein om te gaan slapen!

Melatonine geeft je lichaam een sein dat het tijd is om te gaan slapen. Je wordt er slaperiger van en helpt je sneller in slaap te komen. Bovendien kom je in een diepere slaap en zal het anti-age effect ook minder zijn. Zet de radiator uit en zet het raampje op een kiertje. Frisse lucht zal door de kamer circuleren en is goed voor je gezondheid. Wij ademen koolstofdioxide uit, schone zuurstof is daarom zeer belangrijk.

fijne voordelen van een koude slaapkamer


Je wordt fitter wakker door de koude omgeving!

Tijdens het slapen in een koude slaapkamer verbrand je meer calorieën dan in een warme slaapkamer. Je blijft fitter en staat in de morgen makkelijker op. Je verband een aantal kilo's en het schijnt dat de kans op Diabetes wordt verlaagd.

Schoon beddengoed geeft je een fijn gevoel tijdens het slaen

Bedden met frisse, schone beddengoed zorgen voor een ontspannen lichaam. Het zorgt er voor dat je beter slaapt en kan zelfs ziekten, zoals een griep voorkomen. Ben je allergisch voor huisstofmijt? Schone beddengoed zal er voor zorgen dat je minder symptomen zult hebben. Minder last van niezen, jeukende en tranende ogen zijn dan beter onder controle te houden.

Een groot tweepersoonsbed is onmisbaar

Slapen samen met je partner is natuurlijk ontzettend fijn, maar genoeg slaapruimte vind ik onmisbaar. Een bed 160x200 kan daarom niet ontbreken in onze slaapkamer. Door het woelen in je slaap kun je alle kanten op rollen, voor mij kan dit mijn nachtrust verstoren. Net als een dekbed waar je samen met je partner 's nachts zit te touwtrekken en later zonder deken wakker wordt. Vast ook herkenbaar voor jou.

Wat is voor jou onmisbaar voor een goede nachtrust?
Liefs gea
 
 
Dit artikel betreft een samenwerking.

0 Comments:

Een reactie posten