17 april 2023

Gedachten van een zwangere vrouw, herken jij ze?

Deze Gedachten heeft iedere zwangere vrouw en jij zult ze herkennen tijdens je zwangerschap

Een bijzonder moment om te mogen delen, de test geeft aan dat het positief is. Je bent zwanger! Met trots kun jij
vertellen dat je zwanger bent. Maar ook bij een zwangere vrouw spoken er vele gedachten rond in het hoofd. Ben jij ook zo benieuwd welke gedachten dit zijn? Misschien herken jij net als ik, een paar uit het rijtje met gedachten van een zwangere vrouw. Lees je mee?


Hoe en wanneer gaan we de zwangerschap naar buiten brengen?

Het is ontzettend leuk om samen met je partner de eerste manden te genieten van het grote geheim. Samen op een roze wolk, denkend aan het toekomstige beeld van een gezin samen. Na dat de spannende drie maanden en de termijn echo zijn geweest, kun jij het eindelijk delen met vrienden en familie. Maar hoe ga jij dit vertellen? Door middel van een leuke foto of misschien wel door leuk cadeau te geven met de boodschap. Kies iets waar jullie je prettig bij voelen. 

Wanneer zullen we de kleine kunnen verwachten?

Misschien heb je zelf al zitten rekenen wanneer de uitgerekende datum ongeveer zal zijn. Ik vond het in het begin vooral handig om een menstruatie app bij te houden met alle data die de verloskundige nodig heeft. Uiteindelijk zal toch de verloskundige laten weten wanneer de uitgerekende datum zal zijn van je bevalling.

Wat moet ik vooral wel en wat vooral niet doen tijdens de zwangerschap?

Voeding, gezondheid, nachtrust, etc. Als eerste een tip van mij! Probeer je niet te druk maken, aangezien ik hier zelf nog steeds heel goed in ben. Er spoken namelijk zoveel gedachten en informatie door je hoofd dat je niet meer weet wat goed of slecht is. Op internet opzoek gaan naar informatie kan, maar uiteindelijk is het prettiger om de verloskundige raad te vragen. Ik heb gemerkt dat niet alle informatie op internet altijd waar hoeft te zijn. 

Wat voor naam geven wij het kind?

Als het geslacht nog niet bekend is of als jullie het geslacht niet willen weten van te voren. Is het handig om alvast namen te bedenken voor een jongen en een meisje. Het kan zijn dat je het leuk vind om het te vernoemen naar een persoon uit de familie, of gebruik het internet met namen lijsten die op het moment helemaal modern. Aan jullie de keuze wat het voor naam gaat worden.

Wordt het een jongen of een meisje?

Deze gedachte herken ik zeker bij mezelf. Het spookte veel door mijn hoofd zoal over dag als s'nachts in mijn dromen. Hoe dichter de datum van de geslachtsbepaling kwam, hoe spannender het werd. Willen jullie het graag weten of houdt je het geheim tot het moment daar is. Als je het wel wilt weten is het natuurlijk leuk om gericht te kunnen winkelen, de juiste kleur verf uit te zoeken voor de babykamer en/of misschien wel een Gender Reveal party te gaan organiseren. Wij hebben er ook voor gekozen om een mini Gender Reaveal party te organiseren voor naaste familie, het was zo ontzettend gezellig om samen het geslacht te onthullen. 

De bevalling kan ik dat wel?

Het ligt nog ver in de toekomst, maar het moment zal dichter bij komen van dag tot dag. Ter voorbereiding zijn er veel manieren om je klaar te stomen voor de bevalling. Er worden in de omgeving waar jij woont cursussen gegeven, er zijn boeken op de markt over zwangerschap en bevalling en ook het internet is een grote informatiebron.

Zal ik wel een goede moeder zijn? 

Een gedachte die een zwangere vrouw zeker niet zijn ontgaan is deze. Ben je wel een goede moeder? Natuurlijk! Want moeder natuur zal jou een handje helpen, want je bent geboren met een moeder instinct. 

Hoe ziet de kraamtijd er uit? 

Deze kraamtijd kun je zelf invullen hoe jij het wilt hebben. Van te voren zal er een intake zijn met de kraamorganisatie waar jij voor hebt gekozen. Hierbij kun je ook aangeven waar jij je prettig bij voelt of juist niet, en wat voor persoon wil jij als kraamhulp? Alles zal nieuw en wennen zijn voor de eerste keer, maar alles komt goed. Zorg vooral er voor dat je geniet en neem rust om te kunnen herstellen van de bevalling. 

Hoe zit het met zwangerschapsverlof?

Jij kan zelf aangegeven hoeveel week jij van te voren met zwangerschapsverlof wilt. Je hebt namelijk recht op vier of zes week van te voren met verlof te gaan voor je uitgerekende datum. Het is maar net waar jij je goed bij voelt en of je geen complicaties krijgt door de zwangerschap waarbij je eerder thuis zal zijn van je werk.


Herken jij een zwangerschaps gedachte uit deze rij?

0 Comments:

Een reactie posten