04 juli 2023

Je kind beschermen tegen de zon? Gebruik geen doek over de kinderwagen!

Met kind wandelen in de zon

Buiten is het warm, hoge temperaturen en het zonnetje schijnt volop. Als ouder is het heerlijk om naar buiten te gaan, wandelen met je kind in de kinderwagen en te genieten van omgeving. De zonnestralen schijnen in het gezicht van je kind. "Ojeej" denk je dan. Je kind beschermen tegen de zon is op verschillende manieren te doen. Een manier die ik vaak tegen kom is zeer gevaarlijk voor het kind, maar wordt nog veel te vaak toegepast. Ik kom het vaak genoeg tegen, niet hier alleen in Nederland, zelfs op vakantie in het buitenland waar juist de warmte temperaturen met veel zon voorkomen. Gebruik geen doek over de kap van je kinderwagen! Hieronder deel ik de reden waarom je deze manier niet moet toepassen! Lees je mee?

Gebruik geen doek over de kap van de kinderwagen!

Een doek over de kap van de kinderwagen tijdens het wandelen is een goede bedoeling, maar niet de juiste om je kind goed te beschermen. Op deze manier is de zon uit het gezicht van je kind, maar hoe zit het met de temperatuur binnen in de kinderwagen? De temperatuur in de kinderwagen wordt alleen maar hoger. Of je nou kiest voor een witte, dunne of een andere doek het zal er niet koeler op worden. 

Door een doek over de kap van de kinderwagen te hangen zorg je er voor dat de temperatuur gaat stijgen. De temperatuur kan oplopen tot 7 graden. Met een gebrek aan frisse lucht en de niet juist luchtcirculatie. Het is gebleken dat de kans op oververhitting hierdoor alleen maar meer toeneemt, tevens zal je kind uitdrogen. Een gevaarlijke situatie die je liever voorkomt lijkt mij!

In het begin heb ik precies het zelfde gedaan en schrok ik mij kapot! Ik heb direct een parasol aangeschaft. Ik zag een rode gloed op het hoofdje verschijnen en er ontstond veel gehuil. Wat is er aan de hand denk je dan? Het maakt je wel even bang als je door krijgt dat het niet de juiste oplossing is. Ik heb het daarna ook nooit meer gedaan en wil anderen graag er op wijzen dat er betere opties zijn tegen de zon. 

Deze tips zijn veiliger tijdens het wandelen met je kind in de zon

  • Kleed je kind luchtig aan. Denk aan kleding van linnen of katoen die goed door ademen.
  • Smeer je kind goed in met factor 50 zonnebrand speciaal voor kinderen
  • Koop een mooi hoedje of petje die je kind kan dragen tijdens de zonnige dagen. 
  • Drink genoeg of geeft juist wat extra water. 
  • Je kunt kiezen voor een speciale parasol voor op de kinderwagen. Deze kun je heen en weer bewegen en in verschillende standen zetten. De temperatuur van de ruimte in de kinderwagen zal niet veel hoger worden, want er is tevens een goede luchtcirculatie aanwezig.
  • Een speciale Dooky Cover voor de kap van de kinderwagen zijn verkrijgbaar. Deze zijn goed gekeurd en dienen als ware als een luifel voor de kinderwagen. Op deze manier zal de luchtcirculatie goed door de kinderwagen gaan en niet meer dan 1 tot 3 graden stijgen. 
Kende jij deze bescherming maatregelen al?


Afbeelding afkomstig van Unsplash. 


0 Comments:

Een reactie posten