5 nuttige tips voor een eco-friendly zomerdag.

Zodra het kwik stijgt lijkt heel Nederland naar het strand of naar het park te rennen. Het frisse windje, de zandkorrels of grassprietjes tussen je tenen en het zonnetje dat lekker schijnt. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten om je bezoek fijn voor jezelf én fijn voor de natuur te maken. Met een paar eenvoudige aanpassingen minimaliseer je de impact op het milieu tijdens een dagje strand of in het park. NIVEA heeft 5 nuttige tips voor een eco-friendly zomerdag op een rijtje gezet.

Een eco-friendly zomerdag, kom met ov of op de fiets.

Voordat je überhaupt op het strand of in het park bent aangekomen, kan je al stappen ondernemen om je CO2-voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Woon je dichtbij? Met de fiets heb je ook nog eens je dagelijkse dosis beweging. Moet je van verder komen, kijk dan naar de opties om met het openbaar vervoer te reizen. Zo stopt de trein in Zandvoort op loopafstand van het strand. Geen CO2-uitstoot, geen lange zoektochten naar dat ene parkeerplekje én geen parkeerkosten. Ook is het beter voor jouw portemonnee.

Nivea Sun Eco-friendly tips zomerdag

BYO food

Snacks zijn essentieel voor een dagje in het park of aan zee. Gebruik zo min mogelijk wegwerp plastic en voorkom verpakt eten in lichtgewicht plastic dat gemakkelijk weg kan vliegen. Nog beter is om zelf eten mee te nemen in herbruikbare bakjes. Goed voor de natuur en goed voor je portemonnee. Als je dan toch afval weg moet gooien, neem dan een eigen vuilniszak mee die goed dicht kan.

Verpak je drinken duurzaam

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, ook hiervoor zijn er eco-friendly manieren. Voorkom plastic-flesjes en neem je drinken mee in een herbruikbare fles: tegenwoordig zijn er veel opties die je favoriete drankjes de hele dag koel houden. Vooral plastic doppen zijn een groot probleem op de Nederlandse stranden. Dieren zien deze doppen aan voor voedsel, waardoor ze bij de top 5 meest dodelijke afval items in zee horen.

Gebruik duurzame zomeritems- en speelgoed

Als je terugloopt naar de uitgang van het park of de strandopgang, hoopt de stapel kapotte parasols en accessoires naast de vuilnisbakken zich zichtbaar op. Zomeritems en -speelgoed bestaan meestal volledig uit plastic en zodra het oud of kapot is, kan het vaak niet meer worden gerecycled.

Gaan je spullen kapot? Neem ze met je mee in plaats van ze bij het afval te leggen. Zo kun je thuis het afval scheiden óf repareren. Plak het gaatje van je opblaasband en hergebruik kapotte zwemnoodles bijvoorbeeld als knutselmateriaal. Helemaal milieubewust is om duurzame alternatieven te gebruiken en een spelletje afval-rapen op de weg terug doet het vaak goed bij de kids.

Nivea Sun Eco-friendly tips zomerdag

Gebruik een zonnecrème op basis van minerale UV-filters

Met een schaduwplekje onder de bomen, het frisse windje en de optie voor een verkoelende duik, genieten we in het park of op het strand zelfs bij de hoogste temperaturen. Toch is het opletten geblazen, de straling van de zon is zeker aanwezig. Bescherm jezelf altijd met een zonnecrème, eentje met minerale filters is het meest eco-friendly. Deze bevatten namelijk geen chemische UV-filters.

Minerale UV-filters werken anders dan zonnebescherming met chemische UV-filters. Minerale UV-filters creëren een beschermend laagje op het huidoppervlak om de zonnestralen van de huid te weerkaatsen. Door dit laagje kan er een lichte witte finish achterblijven op de huid, maar hierdoor biedt een zonnebrandcrème met minerale UV-filters wel direct na aanbrengen bescherming tegen de zon.

Nivea Sun zonneproducten

De kenmerken van de nieuwe NIVEA SUN zonbeschermingslijn Mineral UV Protection op een rij. Deze twee producten bevatten 100% minerale UV-filters, zijn vrij van chemische UV-filters en bieden betrouwbare UVA en UVB bescherming.

De Mineral UV Protection Gezicht met SPF50+ van NIVEA SUN is speciaal ontwikkeld voor de delicate gezichtshuid. De formule met antioxidant en biologische Aloë Vera beschermt de huid effectief tegen huidbeschadigingen en vroegtijdige huidveroudering. De formule is waterbestendig, niet vet en verstopt de poriën niet.

Nivea Sun Eco-friendly tips zomerdag

De Mineral UV Protection Kids met biologische Aloë Vera is speciaal voor de gevoelige kinderhuid ontwikkeld. De formule is ongeparfumeerd en de huidvriendelijkheid is pediatrisch goedgekeurd. De formule met SPF50+ beschermt de kinderhuid effectief tegen zonnebrand en huidbeschadiging op lange termijn. De formule is gemakkelijk uit te smeren, laat geen vettig of plakkerig gevoel achter op de huid en is extra waterbestendig. Ideaal voor beweeglijke en speelse kids.

Beide formules zijn veganistisch1 en respecteren de oceaan: beide formules bevatten namelijk geen Octinoxate, Octocrylene en Oxybenzone UV-filters en microplastics. Zo wordt niet alleen je huid maar ook de oceaan beschermd.

Wat vind jij belangrijk aan een Eco-friendly zomerdag?
liefs gea van glamview

Advertenties

You May Also Like

Leave a Reply