Iedereen ziet er wel eens tegen op om alleen te gaan sporten. Ik ga regelmatig samen met twee vriendinnen sporten in de sportschool, maar het komt wel eens voor dat één niet kan vanwege werk of andere afspraken. Dan moet ik in mijn eentje te sporten. Zo heb ik 5 handige tips opgesteld voor motivatie alleen te sporten. Hieronder deel ik ze.

Elk moment van de dag sporten

Motivatie om alleen te sporten begint al bij de eerste tip die juist handig is. Het is fijn om een moment te plannen die voor jou goed uit komt. Of het nou voor of na het werk of school is of op een vrije dag. Je hoeft geen rekening te houden met een ander, jij kan gaan wanneer e wilt. Het is heerlijk om een aantal uur te gaan sporten.

motivatie alleen te sporten

Bepaal zelf wat je gaat doen

Als je de stap hebt gezet om alleen naar de sportschool te gaan, kun jij zelf kiezen wat jij gaat doen. Kies je voor krachttraining, cardio, fitness of groepslessen? Het voordeel is dat jij kan kiezen met wel apparaat je wilt beginnen, hoe lang je er gebruik van maakt of welke volgorde jij een work-out doet. Niemand die bepaald wat jij gaat doen.

Je hebt een moment voor jezelf

Een drukke dag achter de rug van je werk, school of gezin? Je kunt tijdens het sporten tot jezelf komen. Geniet van het moment alleen, na afloop zal jij je weer hellemaal top en fit voelen. Een moment voor jezelf heb je vaker nodig dan je denkt. Soms vergeten we ons zelf al snel.
motivatie alleen te sporten

Muziek geeft afleiding

Tijdens het sporten is het fijn om muziek te horen. Nu is het ook ideaal als je het spannend vind om alleen te gaan sporten. Muziek bied de juiste afleiding, kies voor je favoriete muziek of de top 40.

Je kunt alles doen op eigen tempo

Als je alleen gaat sporten kun jij je eigen tempo aannemen. Samen sporten is gezellig, maar de een is fitter dan de ander. Het verschil is er altijd aangezien iedereen uniek is. Focus op je eigen tempo en vooruitgang. Dat is het belangrijkste, want je doet het uiteindelijk voor jezelf.

Wat geeft jou motivatie alleen te sporten?

10 Reacties

  1. Leuk artikel, sporten doe ik vooral voor ontspanning en fit blijven. Het is heerlijk om alleen te sporten met een muziekje op.

  2. Ik vind het zelf altijd heel fijn om alleen te sporten, haha of samen met mijn vriend maar dat is het wel. Heerlijk om alleen te gaan met mijn muziek op en niet afhankelijk van anderen. Vaak ga ik lekker 's ochtends namelijk, heerlijk om de dag te starten. 🙂

    1. Met mijn vriend samen sporten vind ik ook zeker leuk! Ik zit er zelf ook aan te denken zelf wat meer alleen te gaan.

  3. ik wil ook echt gaan sporten maar de stap om te beginnen is zo groot! haha. ik deed eerst altijd aan groepsporten en dit is toch een extra motivatie om heen te gaan. Al vind ik alleen sporten ook heerlijk! niemand die je tegenhoud en niemand die iets te zeuren heeft haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glamview

Mijn naam is Gea. Ik ben 29 jaar oud en kom uit het noorden van Nederland. Ik woon samen met mijn lieve man, zoontje van 2 jaar oud, hond en kat. Ik ben getrouwd en sinds Maart 2019 moeder geworden van een zoon (2 jaar). Op mijn blog lees je meer over: fashion, beauty, lifestyle, persoonlijk, gezonde voeding, recepten, reizen en het ouderschap.