Mijn voorkeur gaat niet uit naar het koken met pakjes en zakjes. Mijn keukenlade staat dan ook vol met kruidenpotjes. Nieuwe kruiden leren kennen vind ik een leuke toevoeging aan mijn kruidenla. Trouwens Bio Curcumax Botanico mix kende ik al via Amanprana. Zo kwam ik het kruid Sal Verde witte tijm tegen. Het kruid is te gebruiken in gerechten en bij aromatherapie. In dit artikel laat ik jullie kennismaken met de witte tijm kruiden en vertel ik wat de voordelen hier van zijn.

Sal Verde Witte tijm

Het kruid wordt veel gebruikt in de Portugese keuken. En het zit boordevol ijzer. Het heeft een frisse geur, maar toch ook intens en kruidig. Bij het openen van de pot was ik dan ook direct verkocht. De kruiden ruiken echt heerlijk! Dit verklaart ook warm het niet alleen in een gerecht wordt gebruikt, maar ook bij aromatherapie. Het is een zeer aangename geur, die je het liefst lang wilt blijven ruiken. Het geeft een heerlijk zen gevoel.

Sal Verde witte tijm Amanprana in groen aardewerk pot


De witte tijm zit in een prachtig groen-blauwe aardewerk potje. Een echte eye-catcher voor in de keuken en het staat prachtig als decoratie in huis. De deksel is gemaakt van kurk en sluit goed aan op het aardewerk potje. 

Biologisch en duurzaamheid staan centraal

Amanprana gebruikt voor hen Biologische producten een duurzame verpakking, zo kiezen ze glas boven plastic. Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige inkt op ecologische papier. En er is veel aandacht voor ecologische en gezonde verpakkingen.  Houdt rekening met de mede mens, dier en milieu.

Biologische Sal Verde witte tijm kent zijn gezondheidsvoordelen. Een goede zout vervanger voor in gerechten en een rustgevende reuk voor aroma therapie

Sal Verde Witte Tijm

Het heeft zijn gezondheidsvoordelen

De dampen van de witte tijmolie zorgt ervoor dat de longen worden gezuiverd. Tijmolie helpt het slijm uit de longen en keel te verwijderen. Het inademen van de kruiden helpt de neusholtes vrijer te maken. Het wordt traditioneel gebruikt als spijsverteringsmiddel en wordt gebruikt bij bronchitis, griep, koorts en verkoudheid. De kruiden hebben een ontstekingsremmende eigenschap. Het schijnt zelfs te kunnen helpen bij het Covid-19 virus. Echter zal het voor iedereen anders zijn en het is geen een wondermiddel te noemen.
(bron: freedomofhealth.eu)

  • De kruiden zijn te koop bij natuurwinkels en via de website van Amanprana.
  • 60 MG Sal Verde witte tijm is te koop voor €19,90.
  • Meer informatie kun je vinden op de website van Amanprana. 


Maak jij wel eens gebruik van witte tijm?

Dit artikel bevat producten die ik mocht ontvangen ter review

Advertenties

2 Replies to “Dit moet jij weten over de Sal Verde witte tijm en zijn 10 gezondheidsvoordelen”

    1. Goed bezig Amy! Ik gebruik de normale tijm ook zeker, naast de witte tijm die ik nu heb ontdekt. De gezondheidsvoordelen zijn echt ongelofelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *