verlichting lampen woonkamer
 

Het duurt nog even voor dat het buiten vroeg donker is, maar dat hoeft de sfeer van mooie verlichting in huis niet te onder drukken. Kies voor een persoonlijke stijl in je woonkamer, zoals industrieel, modern, of landelijk met veel houten details. Iedere stijl heeft zo zijn eigen sfeer en uitstraling, hier door voel jij je direct thuis. Wist jij dat er verschillende soorten verlichting bestaan?

 

De woonkamer is een plek waar je de meeste tijd van de dag besteed. Ik denk direct aan mijn grote hoekbank waar ik graag een serie of film kijk, waar ik artikelen schrijf voor mijn blog of een gezelschapsspel speel met vrienden en familie met een kop thee erbij. Hierbij is basisverlichting belangrijk, maar ook sfeerlicht mag hier niet ontbreken.

 

Basislicht is fijn bij thuiskomst, deze verlicht direct de gehele woonkamer. Deze verlichting is aangesloten op de hoofdschakelaar. Dit zijn vaak alle lampen aan het plafond of de sfeervolle verlichting van spotjes. Wij gebruiken deze verlichting vrij weinig, we hebben meer met staande lampen. Een staande lamp woonkamer, slaapkamer of eethoek, hier staan ze overal in huis!

 

Functionele verlichting is ideaal in de woonkamer voor als je een boek wilt lezen, bij het werken of voor leuke hobby die je graag uitoefent. Hierbij zijn tafellampen of staande vloerlampen een goede keuze. Kies voor een lamp die veel licht geeft, eventueel te verstellen in richting. Bij een comfortabele relaxstoel of hangstoel in het interieur staat een vloerlamp mooi en geeft een fijne sfeer tijdens donkere dagen en avonden.

 

Wil je graag de verlichting kunnen aanpassen met een dimmer? Er zijn lampen met dimmers, eventueel kun je een externe dimmer aanschaffen. Zo kun je de woonkamer op elk moment van de dag een andere sfeer geven. Om een boek te kunnen lezen zet je de dimmer hoger, voor een gezellige avond op de bank met een wijntje en heerlijke hapjes dim je het licht. Klaar voor een sfeervolle avond, tevens geeft het je interieur een boost!

 

Welke verlichting spreekt jou het meeste aan?

 

Liefs Gea

Dit artikel betreft een samenwerking
Foto afkomstig van pexels.com

12 Reacties

  1. Wat heb je dit leuk geschreven en verlichting is echt enorm belangrijk, wij hebben hier ook echt wel een tijdje over gedaan.

  2. ik vind verlichting belangrijk en het moet zacht zijn. gewoon lekker rustgevende verlichting en ik ben een happy mom 😀

  3. Ik vind vooral s avonds sfeerverlichting belangrijk, zodat mijn lichaam zich stilletjes aan kan gaan aanpassen aan het slapen gaan… Bij te fel licht 's avonds wordt dat verstoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *