Hallo lieve lezer! Duurzaamheid is tegenwoordig zeer populair, tevens is het beter voor het milieu om hier goed op te letten. Het is fijn dat bedrijven hier goed op in spelen, net als de badkamers van Van Heck Badkamers. Dit bedrijf maakt badkamers van natuurlijke materialen en haalt zijn inspiratie uit het mooie Twentse landschap. Er wordt vooral gewerkt met echt hout en verschillende soorten natuursteen. Door deze materialen met elkaar te verwerken creëer je een gezellige en knusse sfeer. Een sfeer die je in de badkamer niet wilt missen, aangezien me-time zeer belangrijk is op zijn tijd. Hieronder laat ik jou een aantal prachtige voorbeelden zien van de mooiste badkamers gemaakt van natuurlijke materialen. Lees je gezellig mee?

badkamermeubels gemaakt van hout
Badkamers gemaakt van natuurlijke materialen

Er wordt vooral gebruik gemaakt van het houtsoort grenen. De keuze voor grenen is vooral omdat het een zacht houtsoort is en makkelijk valt te bewerken. Het voordeel aan grenen is dat het hout niet werkt en daarom voorzien kan worden van een laklaag in een mooie kleur. Als je de echte houten uitstraling graag ziet terugkomen in je badkamermeubels. Dan is het houtsoort eiken een goede optie. Bij eiken is de nerf van het hout goed zichtbaar. Wat de badkamermeubel net dat extraatje geeft. Eikenhout is dan ook zeer populair om voor te kiezen en tevens erg duurzaam en gaat lang mee.


badkamermeubels gemaakt van hout

badkamermeubels gemaakt van hout

De keuze voor hout is vooral aanwezig in de landelijke stijl in combinatie met natuursteen. Landelijke badkamers geven een warme en romantische sfeer. Hier houd ik persoonlijk echt van! Vooral als je het decoreert met planten en kaarsen. De Industriële stijl wordt gekenmerkt door de stoere robuuste elementen en tevens de ruwe materialen waarmee wordt gewerkt. De combinatie van staal beton en hout, tevens een combinatie van beide. Denk aan een mooie houten wastafelblad die het geheel helemaal af maakt. Met een mooie keramische waskom. Ik hou er van!

toiletmeubel gemaakt van hout

In een grote badkamer heb je de luxe om een mooie grote badkamer meubel te plaatsen met waskom, een groot ligbad, een regendouche en tevens een toilet. Wij hebben een appartement waarbij we de badkamer en het toilet gesplitst hebben. Hierbij kun je er voor kiezen om een
toiletmeubel te plaatsen in je toilet. Denk aan een toiletmeubel met een mooie waskom erop. Onderin een open of een dicht kastje waar je overige spullen in op kunt bergen. Zelf vind ik een toiletmeubel met een dichte kast netter staan, aangezien je er veel in op kunt bergen en het een nette, strakke uitstraling geeft. In het toiletmeubel zou je gastendoeken, toiletartikelen zoals maandverband, tampons, zeep en wc rollen in op kunnen bergen. 

Wat vind jij van badkamers gemaakt van natuurlijke materialen?

Liefs Gea.

 

 

Afbeeldingen zijn afkomstig van Van Heck Badkamers.

Advertenties

17 Replies to “De mooiste badkamers gemaakt van natuurlijke materialen”

  1. Wat een leuk artikel met veel badkamer inspiratie, in maart gaan wij de badkamer een make-over geven. Ik ga je tips meenemen.

  2. Wat een prachtige foto’s! Ik vind planten ook prachtig staan in een badkamer, maar ik heb de juiste (die dit overleefd) nog niet gevonden.

    1. Een echt overlevende zal een kunstplant zijn. Ik ben er inderdaad ook nieuwsgierig naar of er een plant is die goed tegen vochtige ruimtes kan.

  3. Ja super mooi! Ik hou ervan. En inderdaad, natuurlijke materialen in combinatie met planten is echt prachtig. Ik vind de laatste foto zo mooi, dat landelijke ?

  4. Ik vind zo’n natuurlijke uitstraling echt ontzettend mooi, planten in de badkamer heb ik nog nooit over nagedacht, maar vind het zeker iets om in gedachten te houden.

  5. Wat een geweldige foto’s wij hebben pas de badkamer verbouwd. Ik heb gekozen voor een knallende tegel op de wand achter mijn bad en de rest ook allemaal vrij neutraal gehouden met een grote ronde spiegel.

    1. Wat klinkt dat mooi! Knallende tegels in de zin van een bepaalde kleur of juist een patroon. Een ronde spiegel is ook prachtig, zelf hebben we een rechthoekige met aan de zijkanten licht.

  6. Ik vind het supermooi! Alleen vraag ik mij wel af hoe praktisch het is. Ik heb ooit gezien dat het houten aanrechtblad in de keuken van mijn schoonouders aan alle kanten bol is gaan staan van het water. En het ging steeds schimmelen. Een gevalletje van niet goed geïmpregneerd vermoed ik. Maar daar is toch iets van blijven hangen. Ik zou het wat spannend vinden al oogt het echt prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *