In de Jouwbox By Wouter de Jong zat een product die mij direct nieuwsgierig maakte. Ik heb het over de Lumazuna vegan deodorant in blok. Zoals de naam het al zegt, is het een deodorant in een vaste vorm van een blok. Deze is geheel veganistisch en makkelijk in gebruik. Aangezien ik dit nog niet eerder heb gezien moest ik deze natuurlijk direct testen. Hieronder lees je meer over de Lumazuna vegan deodorant in blok. Lees je gezellig mee?

Lumazuna vegan deodorant in blok verpakking logo
Vegan deodorant in blok

Je ziet tegenwoordig veel beauty producten op de markt komen in een vaste vorm, dus zonder (plastic) verpakking, die tevens vegan zijn. Deze zijn beter voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Ik gebruikte al regelmatig een shampoo en reinigingsbar. Een deodorant in een vaste vorm had ik dan nog niet eerder van gehoord of gezien. Voor mij een moment om eens de vegan deodorant in blok eens uit te proberen.

De Lumazuna vegan deodorant in blok komt in een kleine kartonnen verpakking. De vormgeving geeft een tropische vibe en tevens heeft het veel kleur. Voor het oog doet het zeker wat, aangezien het direct je aandacht trekt. Op de achterkant van de verpakking zie je meerdere logo’s staan zoals, het dierproefvrij logo, slow cosmetique, cosmos natural en dat het beauty product handgemaakt is in Frankrijk. Daaronder vind je alle ingrediënten die er in verwerkt zijn. De vegan deodorant in blok is op basis van essentiële Palmarosa olie. Er staat dan ook duidelijk vermeld: dat het niet aanbevolen is aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Lumazuna vegan deodorant in blok naast verpakking

Wat vind ik er van?

Laten we het product eens gaan proberen. Op de verpakking staat precies uitgelegd hoe de deodorant in blok werkt. Je hoeft hem alleen onder water te houden, waarna je de deodorant in blok over je oksel kan laten glijden. Het product is fijn in gebruik en begint onder de kraan zachter te worden. Ik zie een soort melkachtig substantie. Als ik de deodorant in blok over mijn oksel wrijf merk ik op, dat het zacht aan voelt op de huid en helemaal niet stroef. Je merkt dat er een laagje op de huid verschijnt.

Lumazuna vegan deodorant in blok achterkant verpakking

Lumazuna vegan deodorant in blok op kleed

De geur is te omschrijven als citrus, maar ook heel mild. Als je een shampoobar eerder hebt geprobeerd, dan is het daar mee te vergelijken, maar dan als een deodorant. Je kan het product vervolgens op een bakje in de badkamer neerleggen. Om het in de tas mee te nemen gaat last denk ik, aangezien het product op moet drogen na gebruik. Je kunt natuurlijk het product in een bakje doen en in de tas stoppen voor op reis bijvoorbeeld. Bovendien kun je met een deodorant in blok ook langer mee, dan met een spuit variant die we kennen. Ik vind hem fijn werken en de geur blijft goed zitten over de gehele dag.

Heb jij al eens een deodorant in blok geprobeerd?
liefs gea van glamview

 

Dit artikel bevat een product die ik mocht ontvangen ter review.

Advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Glamview

Hallo! Mijn naam is Gea. Ik ben 31 jaar oud en woon in het noorden van Nederland, samen met mijn man en lieve zoon van 3 jaar oud. Ik schrijf wekelijks over fashion, beauty en lifestyle op mijn blog www.glamview.nl. Met een 'vegan' tintje er aan vast. Ik ben dol op sushi, make-up en kleding en ga graag op reis naar het buitenland.