Hallo lieve lezer! Ken jij de voordelen van Yoga? Ik heb 6 voordelen van Yoga op een rijtje gezet, die jouw lichaam en bewustzijn kunnen veranderen en jou op een ander gedachte kunnen brengen. Denk aan Flexibiliteit, een betere nachtrust en het aannemen van een gezondere levensstijl.

6 voordelen van yoga ? Denk aan Flexibiliteit

Door de verschillende houdingen die je aanneemt tijdens een sessie yoga wordt je flexibiliteit vergroot. Door regelmatig goed te stretchen worden je spieren flexibeler. Je wordt hierdoor vitaler en het maakt de kans op blessures kleiner.

Yoga in de natuur

Een betere nachtrust

Iedereen heeft zo zijn drukke momenten en dagen, waarbij je gedachten alle kanten opgaan. Een goede nachtrust krijgen is door dit symptoom een tegenvaller. Je komt moeilijk in slaap en wordt geregeld wakker tijdens het slapen. Yoga kan jou helpen om je rust terug te vinden, je gedachten los te laten en goed te letten op je ademhaling. Door jezelf te kalmeren kun je bepaalde dingen beter los laten, waardoor je dieper in slaap zult komen. Een Yoga sessie hoeft niet lang te duren, maar een korte sessie kan jou hierbij goed helpen.

Verlaagd je bloeddruk

Een hoge bloeddruk komt geregeld voor bij mensen, vooral als je veel stress hebt. Zo wordt de lat vaak hoog gelegd in de maatschappij en wordt er veel van onze levensstijl verwacht. Yoga kan je helpen om de bloeddruk weer omlaag te brengen. Hierbij zijn ontspanningsoefeningen een goede optie, zoals meditatie.

wierook en kaarsen voor de juiste mindset

Verbeterd je bloedcirculatie

De verschillende houdingen die je aan neemt bij Yoga, helpen jou om de bloedcirculatie te verbeteren. Niet alleen omdat je lichaam zich ontspant, ook de houdingen helpen hierbij. Als je last hebt van vermoeide benen en gezwollen voeten is het goed om houdingen te kiezen met de benen in de lucht. Zo wordt de bloedstroom verbeterd in de benen. Een gedraaide houding geven je organen in de torso een lichte massage wat de bloedcirculatie in de organen stimuleert.

Helpt jou dingen verwerken

Het leven gaat niet alleen over rozen. Als mens maken wij af en toe een gebeurtenis mee die ons leven op de kop zet. We kunnen dit lastig verwerken en het blijft rond spoken in het hoofd. Dit kan leiden tot diverse klachten. Bepaalde spanningen op het lichaam, emotionele blokkades, minder energie, slecht slapen en een minder goed functioneren van het lichaam. Het lichaam en geest staan in verbinding met elkaar. Meditatie, ontspanningsoefeningen en fysieke houdingen kunnen je helpen bij het verwerken.

yoga in de natuur

Gezonde levensstijl

Yoga kan ons basis op gezondere gewoontes brengen. Als jij je focust op Yoga, dan zullen andere gezonde gewoontes vaak bijna automatisch komen en je bewuster door het leven lijden. Ga daarnaast wat vaker naar buiten, sport regelmatig, gezonde voeding, mediteren enzovoort.

  • Natuurlijk zijn er naast deze 6 voordelen van Yoga, meerdere voordelen die het met zich mee brengt.Doe jij wel eens aan Yoga?
    liefs gea van glamview
Advertenties

2 Replies to “Dit zijn de 6 voordelen van Yoga”

  1. Wat een prachtige set op die foto’s zeg! en ik ga ook weer beginnen met yoga.. ik moet nog vier weekjes wachten (ivm kindje krijgen).

    1. Goed bezig Rachel. Ja dan moet je nog even wachten. 6 weken staat er voor. Maar je zult je dan wel even heerlijk kunnen ontspannen als het weer mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *