Een plasticvrije badkamer? Met deze paar kleine aanpassingen kun je de eerste stappen richting duurzame en plasticvrije badkamer realiseren. Hieronder vind je 4 tips voor een duurzame en plasticvrije badkamer.

Duurzame en plasticvrije badkamer in 4 stappen

Op heden besteden we steeds meer aandacht aan het milieu en aan ons zelf. Denk aan natuurlijke, verse ingrediënten en zelf geteelde groente en fruit. Een verantwoorde en duurzame levenswijze die nu ook overgaat naar persoonlijke verzorgingsproducten, zoals shampoo- en conditioner bars, reinigingsbars voor het gezicht en lichaam etc. De badkamer is een plek waar je veel aanwezig bent de gehele dag, naast dat je jezelf verzorgd kun je hier een plek van maken die vriendelijker is voor je lichaam en de natuur. Kleine aanpassingen zijn de eerste stappen in een duurzame plastic vrije badkamer. Je leest in dit artikel hoe je dit kan realiseren.

Plasticvrije badkamer met verzorgingsbarsMaak al je producten in huis eerst op. 

Het zou zonde zijn als je direct alles weg gaat gooien omdat je duurzame alternatieven wilt. Deze manier is juist het tegenover gestelde, maak alles eerst op voor dat je nieuwe koopt. Wist je dat een shampoo- conditioner bar of een reinigingsbar juist zuinig zijn in gebruik? één bar staat voor 3 flessen shampoo of douchegel. Niet alleen is het beter voor je milieu, je bespaard ook op huishoudelijke kosten. 

Scheid je afval

De meeste huishoudens scheiden het afval al in verschillende containers of afvalbakken in huis. Om een plasticvrije badkamer te realiseren is het belangrijk dat je ook hier je afval gaat scheiden. Gebruik twee soorten afvalbakken zoals plastic en papier. In het begin zal het wennen zijn, maar daarna wordt het routine werk.

plasticvrije badkamer herbruikbare producten

Ga voor herbruikbare wattenschijfjes en wattenstaafjes. 

Tegenwoordig komen er meer herbruikbare producten op de markt, zoals herbruikbare wattenschijfjes en wattenstaafjes. Door deze producten te gaan gebruiken scheelt het ontzettend als het gaat om het gebruik van grondstoffen, plastic verpakkingen en katoen. Als je creatief bent kun je zelf aan de slag gaan om deze producten te maken. Gebruik oude washandjes, linnen of kleding en knip ze in de gewenste vorm, eventueel naai je ze aan elkaar en werk je de randen af zodat het in het oog mooier lijkt. Herbruikbare wattenschijfjes en wattenstaafjes zijn ideaal!

Never Naked wasbare wattenschijfjes

Plasticvrije verzorgingsproducten voor het gezicht

Merken spelen steeds meer in op verbetering van verpakkingen of ingrediënten die de label clean beauty krijgen. Producten worden verpakt in papieren verpakkingen of flessen waarbij de verwerkingsproces minder schadelijk zijn voor het milieu. Reinigingsbars, shampoo- conditioner bars, noem maar op, zijn tegenwoordig veel terug te vinden in een plasticvrije badkamer. Zo heeft Nivea de Nivea Naturallu Clean reinigingsbars voor een duurzamere levensstijl uitgebracht. De producten zijn verpakt in papieren verpakkingen, gecertificeerd, vegan en bevatten voor 99% ingredienten van natuurlijke oorsprong. De gezichtsbars reinigen grondig, maar bevatten geen zeep en zijn in lijn met de pH-waarde van de huid. Ze geven het zelfde resultaat als reinigingsproducten die vloeibaar zijn.

plasticvrije badkamer NIVEA Naturally Clean Reinigingsbars

Stap over op een plasticvrije gezichtsverzorgingsroutine 

Het reinigen van je gezicht is voor velen een belangrijk onderdeel van de beauty routine. Tegenwoordig kun je deze routine volledig laten aansluiten bij een bewuste levensstijl. Zo wordt met de nieuwe plasticvrije NIVEA Naturally Clean reinigingsbars een duurzamere levensstijl nog makkelijker. De producten zijn namelijk verpakt in een papieren verpakking, gecertificeerd, vegan en bevatten voor 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bovendien is het de eerste productlijn van NIVEA die het Ecocert Cosmos Natural certificaat ontving. De gezichtsbars reinigen grondig, maar bevatten geen zeep en zijn in lijn met de pH-waarde van je huid. Ze zijn daarom extra zacht voor de huid. De reinigingsbars hebben dezelfde effectiviteit als vloeibare gezichtsreinigers, zonder de huid uit te drogen. Naast Nivea kun je denken aan de verzorgingsbars van Erica, Foamie, Bee Honest, Guhl en The happy soaps.

Heb jij al een plasticvrije badkamer in huis?
liefs gea van glamview

Advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *