Goed voorbereid de zon in is zeer belangrijk. Er zijn verschillende verhalen over het gebruik van zonnebrandcrème. Is het nodig om je vaker dan één keer in het uur in te smeren? En is het waar dat zonnebrand niet in de zon mag liggen? Ik vertel jou hieronder de Feiten en Fabels over zonnebrandcrème die jij wellicht nog niet wist. Lees je gezellig mee?

De feiten en fabels over zonnebrandcrème

Je moet ieder jaar een nieuwe zonnebrandcrème kopen

Fabel. Zonnebrandcrème is niet oneindig houdbaar, maar ieder jaar een nieuwe zonnebrandcrème kopen is niet nodig. Het is wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Na het openen van een fles zonnebrandcrème neemt de factor jaarlijks met zo’n drie tot vijf punten af. Controleer daarom altijd het producten van het jaar ervoor voor dat je het op smeert. Wanneer de kleur afwijkend is, vreemd ruikt of  anders eruit ziet kun je hem het beste direct weg gooien. Koop dan een nieuwe zonnebrandcrème.

Een fles zonnebrandcrème moet je niet in de zon leggen

Feit. Als je de zonnebrandcrème op de juiste manier bewaart, vergroot je de kans dat hij langer mee gaat. Dat betekend dat fles altijd op een donkere en koele plek. Door de fles zonnebrandcrème in de zon te leggen verliest het sneller zijn bescherming en kwaliteit. Bewaar de fles in je tas of in een koelbox als je die mee hebt.

Feiten en Fabels over zonnebrandcrème en goed insmeren

Je huidtype bepaalt welke factor je nodig hebt

Feit. Naast je huidtype, bepaalt het ook waar, hoe laat en hoelang je in de zon zit, welke beschermingsfactor je nodig hebt. Een lichte huid heeft een hogere SPF nodig dan een donkere huid. Maar dat betekend altijd nog dat je bewust moet zijn van een goede SPF en dat je jezelf goed blijft insmeren de gehele dag.

Iedere twee uur opnieuw smeren is niet nodig

Fabel. Het is namelijk juist nodig om je goed te blijven insmeren. Zonnebrandcrème verliest langzaam zijn werking dat je het hebt aangebracht. Door dat je transpireert, bent wezen zwemmen en jezelf hebt afgedroogd met een handdoek verliest het zijn werking. Dankzij de waterresistente zonnebescherming kun je de effecten hiervan beperken, maar het is nog steeds even belangrijk om er op te blijven letten. Houdt je aan de 90 minuten basisregel. Mocht je eerder rood verkleuren, je echt veel gaat zwemmen of je huid branderig aanvoelt is het zover, smeren maar! Zoek regelmatig de schaduw op, draag beschermende kleding en accessoires en vermijd de zon in het heetst van de dag. Dat is tussen 12:00 en 15:00 in de middag.

Wist jij de Feiten en Fabels over zonnebrandcrème al?
liefs gea van glamview

 

Afbeeldingen afkomstig van Unsplash

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *