Als ontbijt eet ik in de morgen vaak een boterham, maar regelmatig vervang ik mijn sneetje brood ook het liefst door een schaaltje havermout of muesli met magere yoghurt. Havermout is dan ook wel één van mijn favoriete ontbijtjes, ook door de vele variaties die je kan toevoegen zoals lijnzaad, chia zaad, fruit en noten. Omdat ik dan ook graag iets anders wil proberen als topping zag ik bij de AH al een paar keer heerlijke toppings voorbij komen in de schappen in een grote doorzichtige plastic pot. Vorige week heb ik één van deze varianten mee genomen, namelijk de amandelen en abrikoos en het is zo fijn! 


Als ontbijt vanmorgen at ik een schaaltje met magere yoghurt, de topping van de AH met amandelen en abrikoss en lijnzaad. Het is dan ook een heerlijke toevoeging aan het ontbijt en ook nog eens gezond. In deze pot zitten niet alleen de amandelen met abrikoos, ook bevat het zonnebloempitten en pompoenpitten. De amandelen zijn onder andere dan ook goed voor de hart en bloedvaten regulatie van het cholestrol, zwangerschap en een goede weerstand. Zelf voeg ik de topping toe bij havermout, brinta, of magere yoghurt.
Als je van noten houd en abrikoos dan is deze variant zeker een aanrader! Door de gedroogde abrikoos stukjes is het ontbijt ook iets zoeter. Deze pot kost ongeveer rond de € 3,95 en is zelfs in nog veel meer andere variatie verkrijgbaar bij de AH. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze pot mee heb genomen tijdens mijn wekelijkse boodschappen. Als de pot dan ook leeg is, dan zal ik zeker nog een andere proberen. Zelf ben ik ook vaak bezig met veel nieuwe dingen uit te proberen omdat ik altijd graag bezig blijf met gezond eten.
Wat eten jullie graag voor ontbijt? 
Liefs Gea.

19 Reacties

  1. Wat een leuk idee zo'n pot! Ziet er heerlijk uit. Bij de Foodmarkt van de Jumbo hebben ze van die bakken aan de muur hangen met allemaal verschillende toppings en granen en volgens mij kun je dan zelf een zakje/bakje vullen, ook heel leuk concept. Altijd interessant om te zien met wat voor leuke ideeën die supermarkten komen en ik val er iedere keer weer voor, zo schattig.

  2. Ik zag deze pot van de week ook staan. Vond hem een beetje te duur om te proberen. Leuk dat hij zo goed bevalt. Altijd lekker zoiets over een bakje kwark!
    -Marijke-

  3. Al een paar keer zien staan en nooit meegepakt…. Hoewel ik geen fan ben van gedroogd fruit, kan ik enorm genieten van gedroogde abrikozen… Volgende keer toch maar eens kopen denk ik 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Glamview

Mijn naam is Gea. Ik ben 29 jaar oud en kom uit het noorden van Nederland. Ik woon samen met mijn lieve man, zoontje van 2 jaar oud, hond en kat. Ik ben getrouwd en sinds Maart 2019 moeder geworden van een zoon (2 jaar). Op mijn blog lees je meer over: fashion, beauty, lifestyle, persoonlijk, gezonde voeding, recepten, reizen en het ouderschap.