Moov now personal coach en sport tracker

Je wilt beginnen met sporten maar vind het moeilijk om te beginnen. Het is namelijk belangrijk om elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Dit hoeft niet intensief te zijn, wandelen en fietsen is al voldoende voor je dagelijkse beweging. Ik mocht dan ook een leuke sport gadget testen die je voor verschillende sporten kan gebruiken en zelfs tijdens het slapen. De Moov Now Personal coach en sport tracker test ik voor jullie uit. 

De Moov Now is een sport tracker die voor veel verschillende doel einden kan worden gebruikt. Het is wel een gadget die niet zelfstandig kan worden gebruikt, maar in combinatie met je telefoon. Via de App store kun je heel makkelijk de app op je telefoon zetten.  De MOOV kan worden gebruikt voor o.a. Wandelen&Hardlopen, Wielrennen&fietsen, Zwemmen, Cardio Boxing, Work outs en zelfs tijdens het slapen. Ook is deze gadget water dicht waar door het onder water ook prima kan functioneren.
 MOOV Now personal coach en sport tracker
 MOOV Now personal coach en sport tracker

Hoe bevestig je de Moov Now

De MOOV kan op twee manieren worden gedragen, om de pols of om de enkel. Dit vind ik zeker een plus punt aan de gadget. Deze gadget is zwart van kleur en bevat allemaal kleine gaatjes, ook in het bandje waar door het makkelijk om de pols of enkel kan worden bevestigd door in het gaatje te klikken. Het bandje is van siliconenmateriaal, ook krijg je in de verpakking now een extra bandje als reserve.

 MOOV Now personal coach en sport tracker

Wat houd de MOOV bij?

De MOOV houdt je resultaten nauwkeurig bij, hier door kan je dus de statistieken in de gaten houden via de telefoon. Zo kun je dus ook altijd je resultaten weer verbeteren. -Tijdens het Hardlopen houdt het de grote van je passen bij, de zwaarte van je landing, je snelheid en de afgelegde afstand. Ook zijn er verschillende hardloop progamma’s en levels beschikbaar. – Tijdens het zwemmen de hoeveelheid baantjes die je zwemt, welke zwemslag, de frequentie en de lengte van je zwemslag. – Tijdens het fietsen, de afgelegde afstand, je snelheid etc. – Tijdens de work out je snelheid en de aantal reps die je maakt. Ook houdt de coach bij wanneer je gaat slapen en zo ook overdag, zo kan er in de statistieken ook worden bij gehouden wat je rust momenten zijn.

De Personall Coach praat tegen jou

Als je aan het sporten bent met de MOOV, praat de personall coach ook. Zo wordt er verteld op welke punten je moet letten en de nodige feedback. Heb je het moeilijk tijdens de work out? dan helpt de coach je er bij, en doeje het goed! Dan wordt het zeker beloond met een fijn compliment.
 MOOV Now personal coach en sport tracker

Verkrijgbaar in verschillende kleuren!

De MOOV is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zo koos ik zelf voor de zwarte variant. Je kunt kiezen uit Blauw, rood, wit of zwart. Het bandje is wel gewoon in de standaard kleur, maar door de kleuren die kan worden gekozen, komt de kleur te voorschijn door de gaatjes. Het rondje die op de foto is te zien bevat de kleur, deze is echter ook makkelijk in het bandje te bevestigen door het er in te klikken.

 MOOV Now personal coach en sport tracker

Download de App in de App Store

De Apps die bij de MOOV horen zich makkelijk te downloaden in de App Store. Als je wilt beginnen met een work out, kies dan de app die er bij past. Zo staat er op mijn mobiel de Apps MOOV, MOOV Run&Walk, MOOV 7 Minute+ workout en MOOV Swim.Ook kun je nog kiezen voor bijvoorbeeld de apps; MOOV Cardio Boxing, en MOOV Cycling.

 MOOV Now personal coach en sport tracker

Thuis sporten

Ben je niet echt van het intensief sporten zoals fietsen, boxen of zwemmen? Je kunt dan MOOV ook prima gebruik voor een thuis work out! Zelf vind ik dit zeker een fijn, en hoef je ook niet altijd de deur uit. Je kunt dan ook kiezen voor een 10 Minuten work out of calorie verbranding.

Mijn mening

Ik vind het een fijne gadget, makkelijk in gebruik en ook handig dat er bijpassende apps kunnen worden gedownload in de App store. Hierin kun je alles bij houden wat je wilt weten van je uithoudingsvermogen bijvoorbeeld. Wel kan het soms lastig zijn met een bepaalde sport dat de telefoon steeds in de buurt moet zijn. Ik zal deze fijne gadget vaak gebruiken vooral als ik een thuis work-out wil doen. Naast het sporten in de sportschool. 

Gebruiken jullie wel eens een sport gadget?

10 Reacties

  1. Wat een leuke gadget! Dit maakt het sporten wel leuker, en zeker fijn dat hij ook werkt bij een thuis workout, alleen jammer dat ik geen iPhone heb haha!

  2. Ik gebruik nu veel apps om te zien hoeveel ik loop en wat ik ermee verbrand, maar ik zat gisteren nog te mopperen hoe onnauwkeurig het is.
    Deze gadget klinkt ideaal! En ik heb een iPhone…

    1. Het is een personal coach die tegen je praat tijdens de sporten. Tijdens het hardlopen kan de coach aangeven dat je zachter moet landen op de voeten. Ook wordt je statistieken goed bij gehouden hierin kun je ook alles bij houden. Op YouTube staan ook handige filmpjes van de Moov 🙂

  3. Wat een mooi ding, ziet er heel bijzonder uit. Jammer dat 'ie geen hartslag bijhoudt, daar ben ik nog naar op zoek!

  4. Ik vind dit echt zo interessant he? Ik heb mijn laatste 5 kg na de zwangerschap met pijn en moeite eraf getraind (had een jaar nodig!) en gebruikte daar ook echt mijn iphone voor (stappenteller e.d.) Deze armband lijkt me veel handiger! Misschien toch maar eens aanschaffen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *