Mijn onmisbare tools voor het bloggen

 


Bloggen doe ik graag in mijn vrije tijd! Maar ook ik heb hier een aantal tools bij nodig die ik echt niet kan missen. Zo ben ik graag bezig met het bewerken van foto’s, en het schrijven van artikelen. Maar daar naast moet is het ook belangrijk als blogger om creatief en uniek te zijn. Het bedenken en oriënteren naar onderwerpen is ook een punt. Hoe doe ik dit nou precies?

Ik kan zeker wel stellen dat ik in mijn blog periode van ruim 4 jaar, veel heb geleerd en ben geworden zoals mijn blog nu is. De kwaliteit van de foto’s zijn verbeterd, het schrijven van de Nederlandse taal ben ik zeker in gegroeid, en blijft ook voor mij soms nog lastig. Het schrijven van een blog maakt wel dat je hier in zoveel beter wordt. Bij het bloggen is het belangrijk om creatief te zijn, uniek en leer gierig. Vooral het stukje uniek, is belangrijk om als blogger goed te onthouden!
Waarom? Er zijn zoveel blogs op het internet, maar jij kunt er boven uit steken. Laat zien dat jou blog het waard is om dagelijks of wekelijks te worden bezocht. Iedere blogger heeft zo zijn eigen manier van werken met verschillende tools, bij het bloggen komt zeker veel bij kijken. Welke tools gebruik ik nou allemaal precies eigenlijk?

Het maken van foto’s

De foto’s die ik gebruik voor mijn blog, maak ik over het algemeen allemaal zelf! Soms kan het eens voorkomen dat ik niet een geschikte foto heb voor een artikel, of een andere reden. Dan zoek ik rechtenvrije foto’s op via websites, meestal kom ik dan uit op de website Pixabay.
Voor het maken van foto’s gebruik ik de spiegelreflex camera van mijn vriend, de Sony a330. Het is een oudere type spiegelreflex camera, maar werkt nog steeds perfect. De vele functies op de camera zijn dan ook ideaal bij het maken van foto’s. Ik gebruik de laatste tijd vooral de stand A, waarbij het voorwerp scherp wordt, en de achtergrond wazig. Voor een outfit foto gebruik ik vaak de portret stand. Voor mijn social media kanalen zoal Instagram, Facebook, Twitter, en Youtube gebruik ik vooral mijn iPhone 6, soms mijn spiegelreflex camera. Instagram blijft vooral mijn favoriete kanaal voor foto’s.

Mijn onmisbare tools voor het bloggen Mijn onmisbare tools voor het bloggen

Achtergronden voor foto’s

Ik gebruik over het algemeen altijd mijn witte laden kast van de Ikea, als achtergrond voor de foto’s. Een witte achtergrond zorgt voor een mooie frisse uitstraling, en past vaak overal bij. Vooral op Instagram werk ik hier altijd mee. Er zijn soms wel extra materialen die ik gebruik zoals bloemen, gekleurd papier, of andere accessoires. Een dienblad kan ook prima werken voor een mooi resultaat.

Bewerkingsprogramma voor foto’s / tumbnails voor Youtube

Op mijn oude laptop heb ik een progamma staan, die ik al jaren gebruik voor het bewerken van foto’s. Dit progamma heb ik ooit eens gekocht via Bol.com, en heet Paint Shop Pro x4. Een professional progamma die makkelijk is in gebruik, en waar je veel kanten mee op kunt. Ook voor het maken van collages gebruik ik deze vaak, zodat ik meerdere foto’s er in kan plakken met lagen. Het werken met lagen vind ik dan ook het prettigst. Op mijn nieuwe Macbook pro gebruik ik vooral het bewerkingsprogramma Photoscape, voor mijn blog foto’s en tumbnails voor video’s.

Bloggen via Blogger/blogspot

Al jaren blog ik via Blogger, en het werkt voor mij echt perfect! Het is simpel en makkelijk in gebruik, en je kunt met een blog veel bereiken. WordPress is daarin tegen iets uitgebreider, maar met blogger kun je ook prima een professionele blog starten. Mijn eigen domein heb ik via Mijndomein aangekocht, en kost 9 euro in het jaar.

Mijn onmisbare tools voor het bloggen Mijn onmisbare tools voor het bloggen

 

Video en vlog camera

Ik heb sinds kort de Panasonic Lumix DMC SZ10, deze heeft een kantelbare scherm waar door vloggen ook makkelijker wordt. Dit vind ik een voordeel aan de camera! Deze heb ik besteld via Coolblue.

Bewerkingsprogramma voor video’s

De bewerkingsprogamma’s die ik gebruik voor het bewerken van video’s is Imovie, en Video pad, Video Editor. Het liefst gebruik ik Imovie, omdat deze wat meer functies heeft en ik het persoonlijk beter vind werken. Imovie is een progamma die alleen werkt op een IMac, Macbook, of iPhone.

Ideeën notitieboek

De onderwerpen voor artikelen en video’s komen over het algemeen uit mij eigen ideeën, of wat mij op het moment persoonlijk bezig houdt. Daarom geef ik ook altijd aan dat mijn blog een persoonlijke lifestyle blog is, met betrekking op Beauty, Syle, Travel en gezonde voeding! De ideeën werk ik dan uit in mijn notitieboek, die ik speciaal houdt voor mijn blog en youtube kanaal. Zo vergeet ik de onderwerpen niet, en kan ik voor een volgende keer makkelijk een onderwerp uit zoeken.

Oriënteren voor nieuwe onderwerpen video en blog artikel

Zoals ik hier boven al vermelde, bedenk ik de meeste onderwerpen zelf of is het een persoonlijk onderwerp die mij bezig houdt op het moment. Wil ik graag inspiratie op doen via een andere weg, dan doe ik dat via Pinterest, Google, tijdschriften, Privé, of soms via andere bloggers/youtubers. Onthoudt wel blijf bij jezelf, en blijft uniek!

 
Hebben/kennen jullie nog andere tools voor bij het bloggen? 

 
Liefs Gea

16 Reacties

 1. Leuk om te lezen. Zo'n notitieboekje moet ik ook nog steeds in huis halen. Dan kan ik misschien eindelijk ook eens een beetje vooruitwerken, want daar ben ik écht niet goed in. O:-) Binnenkort ook eens op zoek naar nieuwe achtergrondjes voor (product)foto's, want ik vind mijn wit nogal saai worden.

  1. Ja een notitieboekje helpt echt bij het plannen, of om onderwerpen te onthouden. Echt ideaal om mee te werken. Misschien kun je eens kijken bij de knutselspullen van de action, ze hebben namelijk vaak leuke achtergrondjes.

 2. Superleuk om te lezen. Je blog ziet er prachtig uit! :)ik wil me ook wel meer verdiepen in het maken van mooie foto's. Krijg helemaal kriebels als ik t zo lees!

  1. Bedankt Marleen! Zo fijn om te horen ^^ Leren komt door de jaren, hoe vaker je het doet, hoe beter het wordt. Echt waar 🙂

 3. Het enige wat ik nog mis aan dit lijstje zijn de to do apps like Wunderlist en een planner! Voor de rest sluit ik hier mij voor de volle 100% bij aan!

  1. Wunderlist is inderdaad een programma waar veel mee werken, zelf doe ik dit echter nooit. En een planner heb ik niet echt, wel een notitieboek waar ik artikel ideeen in zet. Meestal plan ik een vrije dag in de week om te bloggen 🙂 maar zeker een goed punt! Bedankt 🙂

 4. Wat een leuk artikel. Ik vind het altijd leuk om te lezen wat iedereen gebruikt voor het bewerken van zijn/haar foto's!

 5. Leuk artikel Gea! Ik gebruik geen notitieboekje, schrijf het allemaal op in Word en in de notities op mijn telefoon. Ik ben een ramp met notitieboekjes, haha! Malou x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *