Waarom vroeg opstaan beter is? Er zijn genoeg redenen om te bedenken, maar vooral tijdens de herfst en winter maanden is het lastig om vroeg uit bed te komen. De reden? Vaak omdat het koud is en het bed heerlijk warm. Ook ik maak mij hier soms schuldig aan. Ik heb een opsomming gemaakt waarom vroeg opstaan beter is voor jou!

Waarom vroeg opstaan beter is?

 • Je kan je dag rustig beginnen, zonder haast, en bovendien minder stress.
 • Je hebt tijd om jou favoriete hobby te ondernemen.
 • Voor een belangrijke afspraak kom jij niet meer te laat.
 • Een goede planning van de dag is het halve werk!
 • Alles wat jij in de ochtend kan doen, hoef je in de rest van de dag geen zorgen meer om te maken.

waarom vroeg opstaan belangrijk is? vrouw liggend op bed

 • Geen stress om de juiste outfit te kiezen, je hebt immers genoeg tijd.
 • Door vroeg op te staan heb je tijd om te sporten.
 • Met een fit gevoel begin jij je dag het beste.
 • Heb je een gezin? Je kant genieten van je eigen momentje.
 • Werkzaamheden die zijn blijven liggen heb je genoeg tijd voor.
 • Je kunt een uitgebreide ontbijt voor jezelf maken.→ Lees ook: Zelf volkoren speltbroodjes maken
 • In alle rust je make-up doen, tevens een extra beetje uitpakken met mooie oogschaduw?
 
Vertel waarom vroeg opstaan voor jou belangrijk is?

Advertenties

10 Reacties

 1. Dat je rustig de tijd kunt nemen om wakker te worden en op te staan, dat vind ik fijn aan vroeg opstaan. Wanneer je langer in bed blijft liggen (zoals ik veel te vaak doe) dan moet je er echt uitspringen om alles op tijd gedaan te krijgen. Die rust, dat is echt dé beste reden voor mij om toch vroeg op te staan 🙂

  1. Herkenbaar, ik sta het liefst een uur van te voren op. Lekker rustig aan klaarmaken, en eten doet mij altijd goed. Ik houdt totaal niet van snel de deur uit moeten.

 2. Klopt helemaal dit, ik denk ook dat mijn leven een stuk beter zou zijn als ik ooit vroeg opstond maar helaas lig ik elke ochtend weer in een diepe coma waar geen 12 wekkers me uit kunnen halen, maar ik hoop nog altijd dat ik op een dag een lichte slaper wordt en dan ineens zeeën van tijd heb door vroeg op te staan haha

 3. Ik moet ook echt weer vaker op tijd op staan. Ik merk heel erg dat mijn humeur en mijn stemming een stuk beter is dan als ik de hele dag in bed lig x

 4. Fijn artikel dit! Ik moet er eigenlijk elke dag wel optijd uit om mijn hondje uit te laten, maar als ik NOG eerder opsta, heb ik meer aan mijn dag! Maaaar.. ik ben absoluut geen ochtendmens 🙁 In 2017 breng ik hier verandering in, met jouw artikel in mijn achterhoofd hihi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Glamview

Hallo! Mijn naam is Gea. Ik ben 31 jaar oud en woon in het noorden van Nederland, samen met mijn man en lieve zoon van 3 jaar oud. Ik schrijf wekelijks over fashion, beauty en lifestyle op mijn blog www.glamview.nl. Met een 'vegan' tintje er aan vast. Ik ben dol op sushi, make-up en kleding en ga graag op reis naar het buitenland.