Je overkapping gezellig inrichten, deze tips helpen jou erbij!

Een overkapping gezellig inrichten? Er zitten veel voordelen aan een overkapping of veranda. Zo zit je heerlijk beschut uit de wind , droog als het regent en altijd in de buitenlucht. Inrichten kan naar eigen smaak en wens. Hieronder vind je tips om een overkapping gezellig inrichten.

Een overkapping gezellig inrichten? Maak een moodboard

De eerste stap om meer inzicht te krijgen, is het maken van een moodboard. Hierin verwerk je, welke kleurpalet je terug wilt laten komen, welke woonstijl je aanspreekt, meubel voorkeuren, bepaalde stoffen of designs en niet te vergeten prachtige decoratie om het geheel af te maken. Op internet, tijdschriften of woonbladen kun je de leukste inspiratie op doen voor het inrichten van de overkapping.

Deze afbeeldingen voeg je samen tot een moodboard. Echte stoffen of materialen erin verwerken maakt het nog mooier. Een moodboard laat jou inzien welke smaak en voorkeuren je hebt tijdens het winkelen, zo kun je gericht opzoek naar een soort gelijke lounge meubel, kussens of die prachtige openhaard voor in de tuin.

Lees ook: Tips voor het inrichten van een kinderkamer. 

overkapping gezellig inrichten Lounge set

Overkapping gezellig inrichten met Tuinmeubelen

Om een gezellige, sfeervolle zitplek te creëren, kies je voor de juiste tuinmeubelen voor onder de overkapping. Er is veel keuze aan tuinmeubelen, een hoek loungebank is een echte aanrader. Het zit fijn, tevens kun je hem in een mooie hoek zetten zodat je alle ruimte kunt benutten. Met een paar prachtige sierkussens maak je het geheel helemaal af.

Een loungebanken zijn er in verschillende kleuren, materialen en stoffen te krijgen, net als andere tuinmeubelen. Er zijn zelfs tuinmeubelen die duurzaam zijn, ze zijn iets duurder maar gaan lang mee. Bij een loungebank hoort een mooie tafel, ideaal voor een gezellige avond met vrienden door er heerlijke hapjes er op te zetten en een drankje. Een hangstoel is een echte eyecatcher en maakt het geheel helemaal af. Kies een paar bij passende kussentjes en leg er een mooie nepbont kleedje in, het geeft een fijne sfeer en ook nog eens heerlijk zacht als je er in zit.

Overkapping gezellig inrichten met een Buitenhaard

Niet alleen zorgt het voor een fijne sfeer, met koude dagen kun je de buitenhaard prima aanzetten. Het zorgt voor warmte en onder een overkapping blijft de warmte goed hangen. Buitenhaarden zijn er in verschillende varianten te krijgen. Het is mogelijk om een buitenhaard te kiezen die ingebouwd kan worden, tevens zijn er losse te koop.

Styling met accessoires

Om de overkapping extra sfeervol en gezellig te maken kun je kiezen voor terrasoverkapping accessoires. Met deze accessoires kun je het geheel mooi af stylen met mooie lampen met dimmers en lichtsnoeren. Voor de overkapping zijn er speciale zijwanden die je compleet kan sluiten. Dit is handig als het hard waait of als het regent. Wil je de overkapping helemaal dicht maken? Dan kun je kiezen voor zijwanden met glazen schuifwanden om er een mooie dichte kamer van te maken.

Heb je gekozen voor een kleurpalet, dan kun je de gekozen kleuren terug laten komen in de styling. Met een mooie vloerkleed, manden waar kleden in kunnen, lantaarns en een mooie plateau met kaarsen is het direct sfeervol. Met een paar mooie planten maakt het huiselijk. Het kan een hoge plant zijn of een paar hangplanten. Planten die vooral groen zijn of met een mooie bloem, de keuze is reuze en voor iedereen is er wel wat te vinden.

 

Hoe zou jij een overkapping inrichten?

 

Dit artikel betreft een samenwerking.

 

You May Also Like

6 Comments

 1. Lindaschrijfthetop

  Zodra we gaan verhuizen wil ik ook graag een tuin met een overkapping

 2. Nicole Orriëns

  Een vriendin van mij heeft ook een overkapping en die heeft hem ook zo gezellig ingericht. Echt heel mooi!

 3. Rachel

  Het is ideaal zo'n overkapping en nog eens super gezellig ook

 4. Kiki's Kloset

  Mijn vriend en ik zijn bezig om een huis te kopen en wat zou het fijn zijn als er zo’n overkapping al bij zou zitten

 5. Juliette

  Ik zou het als een verlengde van mijn woonkamer inrichten. Lekker gezellig en knus. Maar wel met een haardje want ik wil wel warm blijven!

 6. Caroline

  Ziet er leuk uit zeg! Ik zou zeggen, leg er nog een mooi tuintapijt bij en zorg voor wat groen in potten voor de finshing touch.

Leave a Reply