Gastblog: Waarom een spiegel niet mag ontbreken in jouw interieur

Een spiegel in het interieur mag niet ontbreken. Het kan functioneel zijn – om even te kijken of je make-up goed zit – maar ook ontzettend decoratief. Hoe dan ook, een spiegel is een musthave! Charlotte Dona heeft een aantal punten voor jullie op een rij gezet.

Spiegels in huis

Waarom mag een spiegel niet ontbreken?

Een snelle check

Waarschijnlijk de meest bekende en de meest voor de hand liggende functie van een spiegel: de snelle check. We doen onze make-up, verwijderen deze ook weer terwijl we ervoor staan en we er staan om onze haren te doen.
Door een spiegel op een handige plek te hangen – bijvoorbeeld in de hal – maak  je het jezelf gemakkelijk een snelle blik er in te kunnen werpen voordat je de deur uit gaat. Zit er niks tussen je tanden? Altijd een goed idee om in de hal een spiegel op te hangen.

Laat de ruimte optisch groter lijken

Hartstikke handig natuurlijk, die snelle check in de spiegel. Maar het heeft nog meer in zich! Zo kun je een een ruimte optisch groter laten lijken. Naast weerkaatsing geeft het namelijk ook licht en diepte. In geval van een kleine ruimte is het dus ideaal om wat extra licht en ruimte in huis te halen. Of ja, optisch dan. Door een spiegel in de buurt van een raam te plaatsen zal deze het licht als ware vangen en vervolgens weerkaatst dit in de kamer. Zo lijkt de kamer lichter dan deze daadwerkelijk is.
Ze komen vaak terug in interieurs met een Scandinavische interieurstijl. Dat is niet zomaar, want in deze stijl vol met ‘Hygge’ wordt veelal gebruikt gemaakt van een licht kleurenpalet. Licht(inval) en natuurlijk licht speelt een belangrijke rol in de Scandinavische interieurs. In dit geval is het essentieel!

Het heeft ook decoratieve functies

De decoratieve functie van een spiegel mag natuurlijk niet over het hoofd worden gezien na bovengenoemde praktische functies. Ook de decoratieve functie is belangrijk voor het interieur. Spiegels zijn er in ontzettend veel soorten, maten, stijlen en zelfs kleuren. Ze vullen een lege muur, daarnaast kunnen ze bijdragen aan de sfeer in jouw interieur. Het vervult de plaats van de ‘Finishing touch’, ‘net dat beetje extra’ of zelfs de ‘eyecatcher’ waar jouw interieur om vraagt!

Maak jij veel gebruik van een spiegel in huis?
 
Gastblog.

You May Also Like

One Comment

 1. Deutsch Campus

  I’ve been surfing online more than three hours
  today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did,
  the net will be a lot more useful than ever
  before.

Leave a Reply