Dag wit wegwerp en hallo hip hennep! Er is een nieuwe wasbare luiercollectie in samenwerking met het wasbaar luiermerk Billie wonder. De capsule collectie voor de modebewuste baby staat uit 3 luier dessins en 2 luiertassen waarbij de inspiratie van de bij afkomstig is. De luiers van Billie wonder zijn als eerste van Nederland gemaakt van een blend van hennep, wat deze een stuk duurzamer maakt dan de katoenen variant. Met de samenwerking willen mama’ en en Billie wonder moeders in de gelegenheid stellen hun baby’s in een iets verantwoords en stijlvols te hullen.

Wasbare luiers van duurzaam hennep

Billie wonder Wasbare luiers van duurzaam hennep

Aandacht voor de bij

Voor de capsule collectie werkte ze samen met een van haar favoriete illustratoren, Froukje den Nijs van Froukje Illustrations, en heeft zij haar inspiratie gehaald uit haar lievelingsdier, de bij. Op deze manier wil ze bewustwording vragen voor de bij, die een belangrijke rol speelt in ons eco-systeem en wiens bestuiving noodzakelijk is voor meer dan 75% van de voedingsgewassen.

Wasbare luiers van duurzaam hennep collectie

Dit is terug te zien in de bloemenpatronen en paarse tinten van de lijn, waar de bij zich vooral aangetrokken tot voelt. Ook de lila buttons refereren naar planten waar het dier veel te vinden is, namelijk lavendel, dropplant en duifkruid.

“Wasbare luiers zijn een mooie onontdekte manier om duurzamer te leven. Ik geloof dat een hele grote factor in het vergroten van duurzaam gedrag zit in esthetiek en daarom vond ik het heel leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan het design van deze luiers. Je wordt bijna hebberig van deze leuke printjes.”

Lees ook → Wist jij deze 5 voordelen van wasbare luiers?

Wasbare luiers van duurzaam hennep billie wonder collectie

Duurzaam hennep

Jaarlijks gooien we in Nederland maar liefst een miljard wegwerp luiers weg, wat neerkomt op zo’n 5000 tot 6000 luiers gedurende de hele luierperiode. Billie Wonder, For Tiny Changemakers, het allereerste merk in Nederland dat luiers van hennep ontwikkelt, biedt hiervoor een duurzaam alternatief.

Voormalig documentaire fotograaf Steef Fleur lanceerde Billie Wonder als merk in februari dit jaar, nadat zij, bij het maken van verschillende documentaires over hennep wereldwijd, verrast werd door de vele duurzame mogelijkheden van de plant. In tegenstelling tot katoen, voedt hennep de grond waarop het groeit in plaats van dat het deze uitput.

Wasbare luiers van duurzaam hennep Billie wonder collectie

Ook  zijn er geen chemicaliën nodig, is het groeiproces korter en komt er veel minder water aan te pas. Dit maakt deze plant regeneratief: waar katoen de aarde belast, geeft hennep juist terug aan de aarde. Het doel van Billie Wonder is om hennep luiers de nieuwe status quo te maken, en zo de hoeveelheid overtollig afval van luiers te beperken.

→ De collectie van Mama’en en Billie Wonder en is te vinden en te bestellen op billiewonder.com.
Hierbij kost de Daytime luier € 33,- de  Trialkit € 80,- en de Fullkit € 540 ,-.

Wat vind jij van de wasbare luiers van duurzaam hennep?

 

persbericht

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *