Wasbare zwemluiers geven je kind een zorgeloos gevoel

De eerste keer zwemmen voor onze zoon was tijdens onze vakantie in Spanje. Als kersverse ouders van ons eerste kind vonden wij het net zo spannend als ieder ander. Om zorgeloos te kunnen zwemmen met je kind, kies je voor goed passende zwemluiers. Net als bij normale luiers, bestaat er voor zwemluiers ook een wasbare variant. Een wasbare zwemluier heeft zo zijn voordelen en die vind je hier onder.

zorgeloos zwemmen met je kind? met wasbare zwemluiers hoef jij je niet zorgen te maken. Ze zijn herbruikbaar en duurzaam!
Met deze tips kies jij ook voor wasbare zwemluiers

Hoe werkt een zwemluier?

Een zwemluier is een luier die speciaal is gemaakt om mee te zwemmen. Als jij je kind een normale luier zou om doen tijdens het zwemmen, dan zou de luier zich volzuigen met water. Een zwemluier daarin tegen doet dit niet. Deze zakt niet af tijdens het zwemmen en wordt niet zwaar. Je kind kan in alle vrijheid genieten van het zwemmen en jij als ouder hoeft je hier over niet zorgen te maken.

Het handig is handig om tijdens het zwemmen een aantal zwemluiers bij de hand te hebben. Een normale luier neemt alles op, maar dit is niet het geval bij een (wasbare)zwemluier. Deze houdt grote ongelukjes goed tegen. Neem wel altijd een extra (wasbare)zwemluier mee naar je zit plek, als er een ongelukje gebeurt, kun je direct een nieuwe om de billen schuiven.

Wat is het verschil tussen beide zwemluiers?

  • Een wasbare zwemluier

Een wasbare zwemluier is gemaakt van een waterdichte en ademende buitenkant, met aan de binnenkant nylon gaas dat de functie van een normale zwemluier op zich neemt. Een wasbare zwemluier heeft een elastiek die mooi aansluit op het lichaam van je kind. De meeste wasbare zwemluiers hebben dan ook een drukknoop sluiting, zijn daarom verstelbaar en gaan lang mee. Na het wassen van de wasbare zwemluier kun je hem weer opnieuw gebruiken. Als je vaak met je kind gaat zwemmen, dan is een wasbare zwemluier een beter optie. Een wasbare zwemluier is duur in aanschaf, maar uiteindelijk scheelt het enorm in de kosten in vergelijking met een zwemluier, het is duurzaam en ze zijn in mooie printjes en designs te verkrijgbaar.

  • De weg werp zwemluier

Een weg-werp zwemluier komt in een grote hoeveelheid in een pak. Hier betaal jij een bedrag aan, die elke keer het zelfde is. Het voordeel is wel dat de weg-werpluiers in de aanbieding kunnen zijn, waardoor je meer kan in slaan tegen een lagere prijs. De weg-werp zwemluiers hebben aan de zijkant een speciale anti-lekrand en zijn hersluitbaar. De hersluitbare sluiting kan tevens goed op het lichaam aansluiten. Met deze zwemluier kun jij je kind een zwempak of zwembroek aan doen, maar dat hoeft niet. Na gebruik gooi je ze gemakkelijk in de prullenbak. Deze weg-werp zwemluiers ken ik met een leuke print van het visje Nemo.

Zorgeloos zwemmen met je kind? met wasbare zwemluiers lukt dat prima. Ze zijn herbruikbaar en duurzaam!

Let goed op de maten!

Net als bij een gewone luier, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Dit geldt voor de weg-werp en de wasbare zwemluiers. Op de verpakking van de weg-werp luiers staat duidelijk vermeld welke maat je in de handen hebt. Wasbare zwemluiers kun je online bestellen, hierbij staat vermeld om welk merk het gaat, welke maat het is en hoeveel kilo het kind voor het broekje moet zijn. Als jij je hier aanhoud weet je zeker dat je zorgeloos kan zwemmen met je kindje.

 

Zou jij kiezen voor een wasbare zwemluier?

Dit artikel betreft een samenwerking

You May Also Like

Leave a Reply