Hallo lieve lezers! Om de dag goed te beginnen, starten we de dag met een goede kop koffie. Vooral koffie gemaakt van gebrande koffiebonen geven een heerlijke smaak door de aroma’s. Maar zijn koffiebonen goed voor je? In dit artikel vertel ik jou meer over koffiebonen en koffie in het algemeen. Lees je mee?

Koffie heeft zo zijn goede eigenschappen

Koffiebonen zijn er in licht en donker gebrande bonen. De licht gebrande bonen beschermen beter tegen ontstekingen dan donker gebrande bonen, ze bevatten meer antioxidanten. Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Ze zijn belangrijk voor je gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in het lichaam. Vrije radicalen hoeven niet direct verkeerd te zijn, ze maken indringers zoals bacteriën onschadelijk en zijn dus onmisbaar. Een voorbeeld van antioxidanten zijn vitamine C en E, selenium en bèta-caroteen.

Niet te veel koffie drinken

Koffie heeft zo zijn goede eigenschappen, maar je moet er niet te veel van drinken. Twee tot vier kopjes koffie per dag verlagen het risico op coronaire hartziekten en beroertes met 10% en het risico op diabetes type twee met 30% te verlagen. Dat betekend niet direct dat het een wondermiddel zal zijn, maar het schijnt en goed effect te hebben.

kop koffie met tijdschriften op tafel

Koffiebonen geven een lekkere smaak

Vers gebrande koffiebonen geven een lekker resultaat door dat ze de smaakende aroma’s beter vast houden. Goedkope koffiebonnen en blends kun je beter vermijden, deze zijn van lage kwaliteit. Ze bevatten een grotere kans op mycotoxinen (een soort schimmel). Bonen die op hoger gelegen gebieden (Centraal- of Zuid-Amerika) drogen, krijgen mycotoxinen minder groeikans. Als je opzoek bent naar heerlijke koffiebonen, dan raad ik illy bonen aan.

Cafeïne 

Net als thee, bevat koffie cafeïne. Het heeft een stimulerend effect en het vermoeide gevoel neemt af. Door cafeïne wordt je alert, het geheugen en de motivatie nemen toe. Maar neem cafeïne niet te veel! Je kunt hier prikkelbaar en duizelig van worden, beven en hartkloppingen krijgen. Een paar koppen koffie zullen deze symptomen dan ook niet geven, maar te veel is nooit goed. Bovendien is een koffie moment, een moment voor jezelf.

Start jij je dag met een kop koffie?
liefs gea van glamview

Dit artikel betreft een samenwerking.

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *