14 februari 2023

Handige items voor in de keuken

Handige items voor in de keuken
De keuken is voor mij een plek waar ik graag ben. Het inrichten van een keuken vind ik een leuke bezigheid, daarnaast sta ik graag in de keuken om te koken of heerlijke baksels te maken. Om hiermee aan de slag te kunnen heb je verschillende items nodig. Ik denk dat iedereen zo zijn favorieten heeft. Hieronder deel ik een aantal items die ik niet kan missen in mijn keuken.


Handige items voor in de keuken


 Voorraadpotten 

In onze keuken staan verschillende voorraadpotten met pasta's, rijst, havermout, suiker en koffie. Voorraadpotten zijn handig om te vullen, maar staan ook prachtig als decoratie op een wandplank. Ik vind vooral doorzichtige voorraadpotten leuk. Het staat vrolijk, daarnaast kun je makkelijk zien wat er in een pot zit. Tegenwoordig is er een ruime keus aan mooie voorraadpotten en stijlen. Denk aan de stijlen: retro, modern, landelijk en industrieel. Onze keuze gaat uit naar modern en simpel.


Blender

Een blender is voor mij een musthave waar ik op het moment niet zonder kan. Ik gebruik hem dagelijks om heerlijke proteïne shakes mee te maken. Dit doe ik met sojamelk, proteïnepoeder, banaan en glutenvrije havermout. Eventueel kun je met een blender ook heerlijke smoothies of verse soep maken. Je hoeft de ingrediënten alleen maar te blenden.

Prullenbak

Wij hebben een tijdje een staande prullenbak gehad naast de koelkast. Onze kat vond deze heel interessant en hebben hem vervangen voor een kleine prullenbak die ingebouwd is. Je kunt de prullenbak gemakkelijk in-en uit de kast trekken, waardoor de zakken makkelijk zijn te vervangen. Een grote staande prullenbak kan net zo mooi en handig zijn.

Tegenwoordig zijn er modieuze prullenbakken verkrijgbaar in verschillende stijlen, bijvoorbeeld mooie duo-afvalbakken, retro, modern of strakke exemplaren. Ze zijn in verschillende kleuren te krijgen en kunnen een echt eyecatcher zijn in de keuken. Een duo-afvalbak is vooral handig om huisvuil, groenafval en plastic in te scheiden. Wij wonen in een appartement waar afval niet goed gescheiden kan worden. Alles gaat in een ondergrondse container. Wij letten er vooral op dat karton en glas in de goede bakken terecht komen.

Staafmixer

Een staafmixer is ontzettend handig voor het pureren van warme maaltijden en fruithapjes voor onze zoon. Op het moment is hij 10 maanden oud en eet gepureerd eten met kleine stukjes er door. Hij geniet elke dag weer van zijn hapjes. Naast de hapjes voor onze zoon, gebruik ik een staafmixer voor het bereiden van verse tomatensoep, pompoensoep of broccolisoep.


Ovenschaal

Met een ovenschaal kun je verschillende gerechten maken. Ze zijn handig voor het maken van heerlijke ovenschotels, aardappelen in partjes in te bakken met overheerlijke kruiden, verschillende groenten zoals pompoen, aubergine, courgette of vlees- en visgerechten. Met een ovenschaal kun je veel maken, daarom is dit een item die niet mag ontbreken in mijn keuken.

Bewaardoosjes

Bij ons zijn bewaardoosjes niet aan te slepen, wij gebruiken ze ontzettend veel. Bijvoorbeeld voor het invriezen van overgebleven maaltijden, porties eten voor onze zoon, overgebleven groente of fruit en zelfs als broodtrommel mee naar het werk. Wist je dat ze ook handig zijn om koekjes, crackers of andere producten in te bewaren? De producten worden anders snel slof en zijn niet lekker meer om te eten.

Welk item kan niet ontbreken in jouw keuken?
22 Comments:

 1. Allemaal handige items! Hier zijn vooral de staafmixer en bewaardoosjes onmisbaar voor onze dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dat is inderdaad ook een hele handige. Zonder een goed mes kan een gerecht ook lastig worden bereid.

   Verwijderen
 3. Ik ben geen keuken princes en ook niet gek op koken. Dus maak ik vaak meer en heb ik daarom een uitgebreide verzameling bewaardozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral een goede pannenset en goede messen. En ja, vooraadblikken staan hier ook in overvloed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een groenbakje op het aanrecht. Scheelt een hoop lopen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeker onmisbaar voor iedere keuken. De staafmixer kan ik al helemaal niet missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil zelf altijd zo min mogelijk op het aanrecht zelf hebben staan. Ik kook graag en probeer graag nieuwe dingen uit, dus voor mijn gevoel zijn een hoop dingen onmisbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb heel veel spullen in de keuken. Misschien soms wel iets te veel, waardoor ik weer ruzie krijg met het ruimtegebrek. Haha! Maar een goede staafmixer is voor mij ook wel onmisbaar. Ideaal voor smoothies en snelle soepjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb niet zoveel spullen in de keuken, maar een staafmixer zou ik niet willen missen. Je kunt er zoveel mee en het is lekker handzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou niet weten wat te doen zonder dit allemaal dus hier is alles onmisbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het koffiezetapparaat en de vaatwasser zijn bij mij heilig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe meer 'prullen' je hebt in de keuken hoe beter! En ik kan het weten want ik heb er heeeel veel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne lijst! Stuk voor stuk onmisbaar. Net zoals een fijn koffieapparaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de echte koffieliefhebbers snap ik dat gerust. Zo wilde mijn man graag een ingebouwde koffiezet apparaat. Die staat inmiddels vaak aan.

   Verwijderen
 14. Handig lijstje, op de blender na heb ik ook alles. Ik had een blender, maar gebruikte deze nooit

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kan dus absoluut niet zonder mijn oven, daarnaast zweer ik bij een vaatwasser en mijn instant hot water dispenser! Een blender gebruik ik overigens nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je kunt inderdaad nooit genoeg bewaardoosjes hebben. Ik heb ze ook in alle soorten en maten. Vind wel dat er veel verschil in kwaliteit is. Ik gebruik de staafmixer en blender amper, die staan hier standaard in de kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een blender heb ik gebruikt als staafmixer! Tot mijn verrassing was dat goed voor de soep. En daar ben ik blij mee, want in mijn kleine keuken past niet zoveel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad ook goed. Ik gebruik zelf wel altijd een stafmixer als ik bijvoorbeeld pompoensoep maak, vind het wat handiger.

   Verwijderen