13 februari 2023

De leukste carnaval kostuums

De leukste carnavals kostuums

Carnaval 2023 komt er aan! Ben jij al helemaal klaar voor carnaval? Vooral in het zuiden van Nederland wordt het groots gevierd. Misschien is het aller belangrijkste wel het kiezen van een carnavals kostuum. Hieronder deel ik graag een aantal carnaval kostuum inspiratie met jou, voor dames, heren en zelfs je kind.

Carnaval kostuum inspiratie

Het aller belangrijkste bij het kiezen van het juiste carnavals kostuum is het budget die jij er voor hebt. Er is een ruime keuze aan thema's zoals: films, series of games, beroepen, dieren, bekende figuren, retro, sexy of juist grappig! Er zijn meer op te noemen, maar dan zijn we nog wel even bezig. Zodra je weet welk kostuum je graag zou willen aanschaffen, kijk dan daarna wat er in jou budget te vinden is. Gelukkig is er voor alle prijs klassen wel een aantal carnavals kostuums te vinden. Als je creatief bent zou je zelf een combinatie kunnen doen van een kostuum of accessoires in combinatie wat je zelf kunt maken. 

Carnaval Kostuum voor heren

Voor de heren zijn er verschillende thema's te bedenken. Als je een carnaval kostuum voor heren  zoekt en wilt op vallen bij de dames, dan kan het thema brandweer, politieman of piloot een goede zet zijn. Vrouwen houden van mannen in een strak en mooi pak. De meest vrouwen vinden dit namelijk sexy en stoer. Wil je juist een heel andere uitstraling? Denk aan een karakter uit een serie, film of game. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: La Casa De papal, Harry Potter en Peaky Blinders. Een thema met een beroep: arts, leger en kapitein. Een dier: Leeuw, beer, kip of een kat. Of als je voor een grappig thema wilt gaan: Kreeft, kabouter, de jaren 70, een hotdog of wortel. Als je er niet van houdt om in de spotlight te staan, maar houdt je wel van een feestje? Je kunt er voor kiezen om een pak aan te doen met een gek printje of een gekleurde stropdas.

Carnaval kostuum voor dames

Voor een carnaval kostuum voor dames is er net als bij de heren een ruime keuze aan thema's. Denk aan een kostuum met het thema beroep zoals een verpleegster, politie of brandweer dame. Wil jij juist heel iets anders? Dan kun je denken aan een karakter van een sprookje, een dier, serie, film of game, dierenprints of juist voor een sexy of grappig pak. Wat mij vooral opviel is dat de meeste kostuums voor dames aan de korte kant zijn zoals een kort jurkje of broekje. Zelf vindt ik dit leuk voor een dag als carnaval, maar snap ook dat niet iedere dame hier van houdt. Er zijn ook carnaval kostuums te vinden met een lange broek, jumpsuit of zelfs als onesie.

carnaval kostuum inspiratie

Carnaval kostuums voor kinderen

Kies jij er voor om carnaval te vieren met het hele gezin? Er zijn ontzettend leuke carnaval kinder kostuums te vinden voor alle leeftijden. Vaak heeft een kind wel een voorkeur voor een kostuum, maar heb jij geen inspiratie? Kies voor een sprookjes figuur uit een boek of film die je kind geweldig vindt, een schattig dier zoals een eenhoorn of juist een stoer dier zoals een tijger of draak. Voor de jongens is het leuk om als politieman, brandweerman of als stoere piraat te gaan.
 

Schattige carnaval kostuums voor baby's

Niet alleen voor oudere kinderen is er een leuk kostuum te vinden, ook voor baby's is er genoeg keuze. Bij het op doen van inspiratie begon mijn moeder hart alvast een sprongetje te maken. Wat een schattige kostuums zijn er te vinden! Het zijn vooral veel onesies, daarbij ook lekker warm voor je kindje. Mijn favorieten zijn de eenhoorn, draak, aapje en de panter onesie.


Ga jij carnaval vieren?

Liefs Gea

0 Comments:

Een reactie posten