15 februari 2023

Voordelen van een wasbare zwemluier

Voordelen van een wasbare zwemluier

De eerste keer zwemmen met onze zoon was tijdens onze vakantie in Spanje. Als kersverse ouders van ons eerste kind vonden wij dit natuurlijk ontzettend spannend. Om zorgeloos te kunnen zwemmen met je kind, kies je het beste voor een goede, passende zwemluier. Net als bij een normale luier, bestaat er ook een gewone zwemluier en een wasbare zwemluier. Hieronder vertel ik jou er meer over. Lees je mee?

De wasbare zwemluier

Een wasbare zwemluier is gemaakt van een waterdichte en ademende buitenkant, met aan de binnenkant nylon gaas dat de functie van een normale zwemluier op zich neemt. Een wasbare zwemluier heeft een elastiek die mooi aansluit op het lichaam van je kind. De meeste wasbare zwemluiers hebben dan ook een drukknoopsluiting, zijn daarom verstelbaar en gaan lang mee. Na het wassen van de wasbare zwemluier kun je hem weer opnieuw gebruiken. Als je vaak met je kind gaat zwemmen, dan is een wasbare zwemluier een beter optie. Een wasbare zwemluier is duur in aanschaf, maar uiteindelijk scheelt het enorm in de kosten in vergelijking met een zwemluier, het is duurzaam en ze zijn in mooie prints en designs te verkrijgbaar.

De wegwerp zwemluier

Een wegwerp zwemluier komt in een grote hoeveelheid in een pak. Hier betaal jij een bedrag aan, die elke keer hetzelfde is. Het voordeel is wel dat de wegwerpluiers in de aanbieding kunnen zijn, waardoor je meer kan inslaan tegen een lagere prijs. De wegwerp zwemluiers hebben aan de zijkant een speciale anti-lekrand en zijn hersluitbaar. De hersluitbare sluiting kan tevens goed op het lichaam aansluiten. Met deze zwemluier kun jij je kind een zwempak of zwembroek aan doen, maar dat hoeft niet. Na gebruik gooi je ze gemakkelijk in de prullenbak. Deze wegwerp zwemluiers ken ik met een leuke print van het visje Nemo.

Hoe werkt een zwemluier?

Een zwemluier is een luier die speciaal is gemaakt om mee te zwemmen. Als jij je kind een normale luier zou omdoen tijdens het zwemmen, dan zou de luier zich volzuigen met water. Een zwemluier daarentegen doet dit niet. Deze zakt niet af tijdens het zwemmen en wordt niet zwaar. Je kind kan in alle vrijheid genieten van het zwemmen en jij als ouder hoeft je hierover niet zorgen te maken. Het handig is handig om tijdens het zwemmen een aantal zwemluiers bij de hand te hebben. Een normale luier neemt alles op, maar dit is niet het geval bij een (wasbare)zwemluier. Deze houdt grote ongelukjes goed tegen. Neem wel altijd een extra (wasbare)zwemluier mee naar je zitplek, als er een ongelukje gebeurt, kun je direct een nieuwe om de billen schuiven.

Let altijd goed op de juiste maten!

Net als bij een gewone luier, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Dit geldt voor de weg-werp en de wasbare zwemluiers. Op de verpakking van de wegwerpluiers staat duidelijk vermeld welke maat je in de handen hebt. Wasbare zwemluiers kun je online bestellen, hierbij staat vermeld om welk merk het gaat, welke maat het is en hoeveel kilo het kind voor het broekje moet zijn. Als jij je hier aanhoudt weet je zeker dat je zorgeloos kan zwemmen met je kindje.


Voor welke luier zou jij kiezen?

Liefs Gea

afbeelding afkomstig van Pixabay


0 Comments:

Een reactie posten