21 november 2016

Recept: Tagliatelle met soja roomsaus, champignon, bosui en zalm.


Gezond eten doe ik dan al jaren. Maar de laatste tijd zoek ik vooral naar nieuwe inspiratie voor fijne en gezonde recepten. Ik ben veel van mijn kookboeken aan het door bladeren en kijk af en toe rond op internet. Hoewel ik recepten na maken leuk vind, ben ik ook recepten aan het omtoveren tot een eigen creatie. We kregen thuis vrienden op bezoek die gezellig een hapje kwamen eten, ons idee was dan ook om een zelf gemaakte tagliatelle te maken, met roomsaus, champignon en zalm. Op internet kwam ik verschillende recepten tegen, en uit eindelijk kwam ik met mijn eigen recept voor de saus. Omdat ik de laatste tijd producten vermijd met Lactose en vet arm eet. Heb ik de saus gemaakt op basis van Alpro Soja Cruisine Light. Het resultaat was heerlijk!


Recept: Tagliatelle met soja roomsaus, champignon, bosui en zalm.


Ingredi├źnten 

Tagliatelle (voor twee personen)
Gerookte zalm
750 gram champignons
3 kleine bosuien
1 teentje knoflook
Alpro Soja Cruisine (Light)
2 eetlepels fijngesneden  bieslook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 eetlepel basilicum kruiden
Olijfolie
Versgemalen peper
Zout naar smaak

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking. Snij de champignon, bosuien, knoflook in kleine stukken. Verhit de olijfolie in de pan, en voeg de champignon, knoflook en bosui toe. Laat dit op zacht vuur even bakken, en draai het af en toe om met een spatel. Snijd vervolgens de gerookte zalm in kleine reepjes, en voeg deze ook toe. Laat her vuur op een zacht pitje staan, en snijd vervolgens alle kruiden fijn. Voeg in het bak mengsel, de Alpro Soja Cruisine (light) toe, en meng het geheel goed door elkaar tot er een saus substantie ontstaat. Voeg de vers fijn gesneden kruiden toe aan de saus, en ook de basilicum kruiden. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper, en zout. Als de tagliatelle gaar is, giet het water voorzichtig af, en voeg het toe aan de saus. Meng de saus en de tagliatelle goed door elkaar. Eet smakelijk!Liefs Gea

14 Comments:

 1. Dit ziet er echt heerlijk uit! Wil ik zeker een keertje proberen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm ik heb al een paarvdagen zin in pasta maar nu nu al helemaal. Meestal bedenken we zelf wat of we kijken in onze kookboeken voor inspiratie hihi x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yum, ziet er verrukkelijk uit! Ik schuif stiekem vaak bij mijn moeder aan voor het avondeten (scheelt weer zoeken naar een recept).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit! Ik haal wel vaak mijn inspiratie van Pinterest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gea, wat doe je me aan! Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik ben niet zo'n viseter, maar dit zou me wel aantrekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. This looks amazing! I love the look of this, pasta is my life so I think I will have to make it!
  Fix Me In Forty Five - A Beauty & Lifestyle Blog
  Blog Lovin' // Instagram
  xx

  BeantwoordenVerwijderen