07 mei 2023

Zo kies je de juiste jaloezieën voor in huis

Zo kies je de juiste jaloezieën

Opzoek naar raamdecoratie voor in huis? Jaloezieën of lamellen zijn een bekende raamdecoratie die ook wel luxaflex worden genoemd. Er zijn verschillende soorten luxaflex verkrijgbaar voor hoge, kleine, kantel of kiepramen. Bij het aanschaffen is het belangrijk om stil te staan bij de volgende punten: De juiste afmetingen, jouw budget die je uit wilt geven en welke stijl het beste past bij de kamer. In dit artikel geef ik jou de tips voor het kiezen voor de juiste jaloezieën voor in huis. Lees je mee?

Zo kies je de juiste jaloezieën

Hoewel luxaflex een goedkopere optie is voor een raamdecoratie, kun je een kamer er prachtig mee aankleden. Bovendien geeft het een fijne sfeer en creëer je gemakkelijk de privacy tussen kamers. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in de mooiste woonstijlen, kleuren en/of materialen. 

Jaloezieën zijn gemaakt van de materialen:


Kunststof

Deze jaloezieën zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof en geven de sfeer van een echte houtlook. Deze lamellen zijn 50 mm breed en geven een warme sfeervolle uitstraling in de kamer. Kunststof jaloezieën zijn ideaal om te monteren in een badkamer, aangezien ze goed tegen vocht kunnen en gemakkelijk zijn af te nemen. Je hebt er niet veel schoonmaak werk van. Tevens kun je de lamellen kantellen en je kan zelf bepalen welke lichtinval je wilt en/of je privacy wilt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedte-en hoogte maten.

Aluminium 

Misschien wel de meest bekende horizontale jaloezieën voor in het interieur, maar ontzettend makkelijk om te monteren. Ze zijn gemaakt van aluminium en geven het interieur een mooie strakke uitstraling. De lamellen kunnen in verschillende richtingen worden gedraaid waardoor je gemakkelijk lichtinval kunt creëren. Bij een felle zon kun je de lamellen op een andere stand zetten zodat er geen hinder meer is. ideaal! Aluminium jaloezieën zijn voorzien van een optrekkoord en een tuimelstaaf. Met de optrekkoord kan worden bepaald hoe hoog de lamellen komen te hangen. De lamellen zijn 25 mm breed en zelf binnen 10 minuten te monteren aan het raam. In de zomer hebben wij in huis alles helemaal dicht, zo komt de warme zon niet direct in de kamer. Dit scheelt enorm aan warmte. 

Hout 

Houten jaloezieën zijn op het moment zeer populair. Door het houten materiaal zorgt het voor een luxe en warme uitstraling. De lamel breedte is 50 mm en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zowel voor in een modern als klassieke interieur passen ze perfect! Wij zouden graag in de toekomst mooie zwarte houten jaloezieën willen laten plaatsen in ons huis. 

Hoe meet je het juiste formaat voor jaloezieën?

Jaloezieën op maat bestellen is ontzettend belangrijk! Aangezien ramen nooit het zelfde formaat bevatten, zal je altijd de breedte, hoogte en lengte moeten op meten. Op deze manier meet je de juiste afmetingen van de ramen: 

- Zorg voor ruimte aan beide kanten van het raam. Je hoeft alleen maar de breedte van het raam te meten, inclusief het kozijn en hier 10 centimeter aan toe te voegen. Aan elke kant moet 5 cm vrij gehouden worden. 
- Als je alleen ruimte aan 1 kant hebt van het raam, doe het zelfde als hier boven genoemd. Alleen hoef je dan maar 1 cm toe te voegen. 
- Als je jaloezieën op het plafond wilt monteren is het belangrijk om de afstand van het plafond, tot aan het einde van het raam, inclusief het frame te meen. Hier voeg je 10 cm aan toe. Bij wandmontage moet je de lengte van het raam meten en hier tussen de 17 en 25 cm aan toevoegen. 
- Als het raam tussen twee muren zit, moet je de opening die tussen de muren zit. Trek vervolgens een centimeter van het getal af. Op deze manier houdt je ruimte over als er een kleine reken fout is gemaakt. Geen probleem dus als de lamellen moeten worden gemonteerd als het getal niet juist is. 
- Bij rolgordijnen meet je het breedste van het raam of rolluikkast. Hierbij moet je aan het getal 10 cm toevoegen. 

Voor welke jaloezieën zou jij kiezen?


Afbeelding afkomstig van Unsplash.

3 Comments:

  1. Wij hebben houten jaloezieën in de badkamer, we zijn er erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind houten jaloezieën zo mooi staan en dan zou ik kiezen voor een lichte naturel kleur, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen