01 maart 2020

Zo bereid jij je goed voor op de warme zomernachten

Zo bereid jij je goed voor op de warme zomernachten

Hoewel de zomer nog even op zich laat wachten, is het fijn om alvast voor te breiden op de warme zomernachten. Om goed te kunnen slapen tijdens de warme zomernachten, is het fijn om je winterdekbed om te ruilen voor een zomerdekbed. Een winterdekbed is namelijk dik en een zomerdekbed is gemaakt van een fijn ademend materiaal. Maar waar kun je nog meer opletten om een goede nachtrust te behouden? Lees mee..

Kies voor een goed zomerdekbed

Om goede te kunnen slapen tijdens de warme nachten, is om eerst te beginnen om je winterdekbed in te ruilen voor een zomerdekbed. Een zomerdekbed is namelijk gemaakt van katoen of dons, een winterdekbed is daarin tegen ook veel dikker. Een zomerdekbed kan door dit materiaal goed ademen waardoor je minder zult transpireren tijdens de nacht. 

Hoewel je tijdens de warme zomernachten ook zonder dekbed kunt gaan slapen, ben ik zelf iemand die juist een deken om wil hebben. Is een zomerdekbed veel te warm? Je kunt het dekbed altijd uit de bedovertrek halen en deze om doen voor een goede nacht rust.

Een zomerdekbed van katoen of dons?

Ben je veel aan het transpireren of heb je het snel warm onder een dekbed? Maak gebruik van een zomerdekbed van dons of katoen. Een katoenen zomerdekbed zorgt voor een goede vochtregulatie, hier door heb je minder last van transpireren als je in bed ligt. Je kunt daardoor beter en ontspannen in slaap vallen en weer beginnen aan een frisse start in de morgen.

Een zomerdekbed van dons is zeer licht van gewicht en is prima voor de warme zomernachten. Dons zorgt er voor dat de warmte van je lichaam gemakkelijk naar buiten kan. Hier door is wordt het minder warm onder het deken. Weet je niet precies welke zomerdekbed goed bij jou past? Laat je informeren door een specialist.

Zorg voor goede ventilatie

In de zomerdagen is het lastig om koude lucht binnen te houden, toch is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Kies er voor om net voor de nacht of in de morgen de ramen goed open te zetten voor de warme temperaturen echt stijgen. Niet alleen de ruimte is goed om te ventileren, denk ook aan het dekbed waar je onder ligt. Houd het dekbed overdag open zodat alle linnen goed kunnen ademen, hang eventueel het dekbed buiten.

Houd gordijnen of rolluiken dicht

Als de temperatuur overdag hoog is en de zon op de ramen schijnt, is het handig om de gordijnen of rolluiken dicht te doen. Zo blijft het binnen aangenaam en zal de temperatuur binnen niet snel stijgen. Het is wel fijn om net voor het slapen de ramen of deuren nog even open te zetten.

Hoe zorg jij er voor een goede nachtrust tijdens warme zomernachten?

Liefs Gea.

Dit artikel betreft een samenwerking

9 Comments:

 1. Dons vind ik ook zo heerlijk slapen, leuk dat je hier een artikel over hebt geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Rachel! Vooral als de zomer straks begint zal het fijn zijn om dit te weten :)

   Verwijderen
 2. Ramen in slaapkamer dicht gordijnen dicht. En dan uur of wat voor naar bed gaan ramen tegenover elkaar opzetten voor wat luchtdoorstroming

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips! Bij ons moet je zeker de rolgordijnen dichthouden warm in ons appartement anders! Mooie blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons ligt het zomer dekbed er nog net niet op, maar het zal niet lang duren. We hebben een vier seizoenen dekbed, ben ik heel tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn partner verhuist altijd naar de slaapbank als het zo heet is in de zomer. Ik kan er prima tegen en lig zelfs nog onder de dekens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zet de ventilator aan. Doe het raam op. Ik probeer een koude kamer te creeeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij ons de raam open, de gordijnen dicht en ook ventilator aan maar dan de richting niet naar mij want ik kan niet tegen de wind (ventilator/AC)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne tips! Wij moeten ons zomerdekbed er ook weer eens bij gaan pakken.

  BeantwoordenVerwijderen