31 januari 2023

BikeFlip, duurzaam kinderfietsen concept

 BikeFlip Duurzaam kinderfietsen abbonement

We weten allemaal dat kinderen super snel groeien. Denk maar aan kinderkleding maten, bij kinderfietsen is dit ook aan de orde. BikeFlip heeft hier iets op bedacht: Het upcyclen van kinderfietsen (duurzaam kinderfietsen concept), want kinderen doen gemiddeld maar één jaar met een fiets. Ze zijn dan te groot geworden en de fiets te klein. Vervolgens staat de fiets een lange tijd in de schuur en wordt er niets meer mee gedaan. Zonde, daarom heeft BikeFlip een abonnement op een circulaire kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis.

Bike Flip

Op de website van shop.Bike.Flip.nl kies je zelf een kinderfiets uit die je aanspreekt. Deze brengt Bike Flip dan bij je thuis. Het kan gebeuren dat je kind met de fiets een klein ongelukje krijgt, kapot gaat, dan komt BikeFlip hem graag voor je repareren. Is je kind gegroeid en toe aan een andere fiets? Dan kun je hem omruilen voor een groter exemplaar. Het fijne aan het duurzaam kinderfietsen concept is dat de oude fiets naar een ander kindje gaat. Ook vergeten kinderfietsen uit gemeentelijke fietsendepots krijgen een nieuwe leven. Kinderen en ouders worden er blij van, net als het milieu.

Het duurzaam kinderfietsen concept is bedacht door Casparis Beyer. Hij zag tijdens zijn studie in Utrecht opeens overal leenfietsen in de stad. Volgens hem kon het wel allemaal iets duurzamer. Tijdens zijn studie opdracht bedacht hij samen met vier andere medestudenten BikeFlip. Op deze manier kwam Bike Flip terecht in de praktijk wat een prachtig bedrijf is geworden!

Op het moment is BikeFlip alleen nog maar beschikbaar in de provincie Utrecht en regio Amsterdam. Woon je buiten het servicegebied? Dan kun je de fiets bij BikeFlip opkomen halen en gratis bij BikeFlip laten repareren en flippen. Voor de kleinste fietsen kost een abonnement maar vijf euro per maand (loopfietsen en 12 inch), voor de middelmaten (16- tot 20-inch) €8,50 en voor de grotere kinderfietsen (22 tot 26 inch) betaal je €12,50 . Je hebt dan een goed werkende fiets, die passend is en goed werkt. Wanneer een fiets niet meer past kan de fiets worden omgewisseld, als er iets stuk is, repareren ze hem voor jou. Ik vind het een geweldig concept. Het is beter voor het milieu en tevens bieden ze een geweldige service.

Tijd voor een andere kinderfiets!

Onze zoon gaat graag op zijn loopfiets naar buiten. Het liefst gaat hij zo snel mogelijk over het pad, en ontstaat er een brede lach op zijn gezicht. Als ouder ben je ontzettend blij om dit te zien, niet te vergeten de vooruitgang van je kind. Over een aantal maand is Julius 4 jaar oud en kan hij een mooie fiets verwachten met zijwielen. Het echte fietsen kan dan beginnen! Wij gaan een bezoek brengen op de website van BikeFlip! jij ook? Ik kan nu al niet wachten om het lieve gezichtje van ons zoontje te zien met zijn verjaardag.

Wat vind jij van het duurzaam kinderfietsen concept van BikeFlip?

Liefs Gea

 

Samenwerking

 

0 Comments:

Een reactie posten