24 februari 2023

4 Leuke thema feestjes voor kinderen

leuke thema feestjes voor kinderen

Als ouder is het een flinke klus om te bedenken, welk thema het kinderfeestje van je zoon/dochter moet krijgen. Welke spelletjes gaan jullie doen, welke decoratie moet ik in huis halen, noem maar op! Tip: Thema feestjes met bijpassende activiteiten doen het altijd goed. In dit artikel deel ik 4 leuke thema feestjes voor kinderen die absoluut in de smaak vallen. Lees je mee?

Thema feestjes voor kinderen


Eenhoorn

Stiekem zou ik wel weer een jong meisje willen zijn, want eenhoorns zijn nou eenmaal leuk! Denk aan veel (pastel) kleuren, regenbogen, eenhoorns en glitters. Als versiering kun je mooie gekleurde slingers en ballonen ophangen, bekers, bordjes en rietjes in alle kleuren, eenhoorn Pinata en om het af te maken een mooie eenhoorn fondant taart of cupcakes. Verkleed je als eenhoorn of kies voor kleding in felle kleuren. Als activiteit is het leuk om een eenhoorn kleurplaat in de kleuren, een haarband te maken met een hoorn erop of eenhoorntje prik, waarbij je geblinddoekt de hoorn op de goede plaats moet prikken.


Jungle

Als ik aan de jungle denk, dan denk ik aan veel planten, bomen en stoere dieren, zoals tijgers, panters, leeuwen, zebra's en apen. Versier de ruimte met groene en bruine ballonen, slingers en panter en zebra print accessoires, bordjes, bekers en andere benodigdheden. Als taart is het leuk om een fondant taart of cupcakes van een dier te laten maken, met naam en leeftijd. Het is leuk dat ieder kind verkleed komt als zijn of haar favoriete jungle dier.

Een stoere tijger, panter, leeuw, zebra, giraf of aap, natuurlijk kan een kleding met een toffe zebra of panter print ook leuk zijn. Wees creatief! Als activiteit: Een jungle kleurplaat tekenen, speurtocht, schminken of maak een dierenmasker voor op het gezicht. Een dierenmasker kan ook prachtig matchen bij de outfit die het kind draagt. Eten zoals bananen snoepjes, jungle of dierenkoekjes, tropische fruitsoorten in een schaal en/of kies voor jungle uit deelzakjes met popcorn of andere lekkernijen.

Boerderij

Het allerleukste bij dit thema zou zijn, om te kunnen regelen om bij een boer langs te gaan met koeien, schapen, geiten en andere boerderij dieren. Een kinderboerderij is voor kinderen altijd leuk als uitje. Vaak zit er bij een kinderboerderij ook leuke speeltoestellen waar kinderen op kunnen spelen. Oerhollandse spelletjes, zoals blik of zak lopen, blik gooien en koek happen. Heb je een grote tuin? Wees creatief en bedenk hoe jij je tuin kan omtoveren tot boerderij.

Er zijn speelgoed trekkers te krijgen, tevens zijn andere speeltoestellen ook een prima oplossing. Kleed alles aan met mooie slingers, ga voor leuke boerderij accessoires, bekers, bordjes en servetten. Als drankje kun je lege glazenflesjes kopen, doe hier melk in en een mooi rietje, plak hier een mooi dierenplaatje op en het past perfect bij het thema. Ga verkleed als een echte boerderij dier of als een boer of boerin. Zit plaatsen kun je eventueel maken van stro of hooibalen. Wil je met alle kinderen lekker eten? Kies voor zelf gebakken pannenkoeken met stroop, poedersuiker, appel, banaan of andere lekkere ingrediënten.

Disney

Het Disney thema is breed en daarom leuk om het favoriete Disney Karakter te nemen voor het feestje. Als je kiest voor het thema Winnie The Pooh, dan kun je verkleed gaan als tijger, varkentje, beer of ander dier. Andere leuke thema's zijn: Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Aladin, Frozen en Donald Duck. Er zijn verschillende Disney kleding verkrijgbaar die ontzettend leuk zijn om te dragen.

Bij deze thema's kun je leuke servetten, bekers, bordjes en andere benodigdheden vinden met het Disney karakter erop, net als slingers en ballonen. Voor meisjes is het leuk om als prinses verkleed te komen, maak een kroontje van papier, met kindermake-up kun je elk meisje opmaken. Bij elk thema kun je creatief zijn, wat komt er allemaal in de film voor? Bij het thema Peter Pan is het leuk om een bootje te knutselen, een speurtocht te organiseren naar een schat en een ooglapje te maken.

Welke thema feest zou jij willen organiseren?

 Liefs Gea
 
 

Afbeelding bron

11 Comments:

 1. Geen idee welk thema ik zou kiezen. Hoef ook niet te kiezen. Maar het is best een gedoe als ik het zo lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh Disney en boerderij lijken me erg leuk als ik nog jong was geweest of kinderen had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, die taart, wat een pracht. Ik vind ridders of film een leuk thema voor een kinderfeestje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede ideeën een beetje houvast is altijd fijn tijdens een feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij thuis was het Harry Potter feestje voor de kinderen altijd een grote hit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een onwijs leuke thema's! Wij hadden vorig jaar een Woezel & Pip thema. Ook super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke thema's. In mijn tijd had je dat niet echt. Dan ging je meestal of bowlen of naar het zwembad

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohh wat leuk zeg, dit is voor kinderen toch helemaal het einde! Een jungle thema lijkt mij heel leuk, daar kun je zo veel leuks mee doen. Ook een unicorn thema lijkt me wel eens leuk, omdat het zo kleurrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Ik ben namelijk ineens bij een hele andere fase aanbeland. Mila is 11 jaar geworden en ineens merkte ik tijdens haar feestje (we zijn eerst naar Jumping Jack geweest en toen nog een paar uur thuis naar een film gekeken, patatjes gegeten) dat het nu niet zozeer meer om spelen gaat, maar het draait om Tik Tok, Wednesday kijken, dansjes, telefoon. Heel anders. Dus een Tik Tok-feestje zou wel een idee zijn, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het steeds leuk zo taarten voor kinderfeestjes.
  Maar niet enkel voor kinderen, je hebt ook super mooie taarten voor volwassenen.
  Deze maand heb ik zelf een voor mijn verjaardag feest.
  Ik zou zeggen hou mijn blog in de gaten, want ik ga er over schrijven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen