09 februari 2023

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

het inrichten van een kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer is een leuke bezigheid, vooral als jij je creativiteit erop los kan laten. Kies voor behang met mooie prints of kleur, een bijpassende verf voor de kozijnen, en decoratie om het geheel af te maken. Maar waar begin je? Ik geef jou de tips om het
inrichten van een kinderkamer makkelijker te maken. 

Het inrichten van de kinderkamer en de juiste kleur

De allereerste stap om te beginnen met de kinderkamer, is te bedenken welke kleur de kamer gaat krijgen. De tijd van standaard roze of blauw zien we tegenwoordig niet veel meer, maar kies een kleur waar jij of je kind blij van wordt. Er is veel keuze aan kleuren als het gaat om verf of behang kinderkamerNu hoef je niet direct te gaan voor een drukke print of patroon, maar een mooie kleur fleurt de kamer al snel op.

Wil je echt iets anders, dan is een fotobehang een mooie optie. Voor kinderkamers zijn er mooie exemplaren verkrijgbaar.
 Een wereldkaart, dieren, een omgeving met bergen, of een toffe jungle thema met bladeren, takken en dieren. Je kunt zo creatief mogelijk zijn met een kinderkamer. Vergeet niet om de kinderkamer een geheel te maken, match het met bijpassende meubels, decoratie en beddengoed.

inrichten van een kinderkamer

Kies een thema

Voor een kinderkamer is een thema ontzettend leuk. Met een thema kun je ontzettend creatief zijn. Schilder mooie bergen op de muur, sterren, dots, of verschillende kleur op een muur. Ben je niet zo creatief? Probeer dan fotobehang met een leuk thema. Om het helemaal af te maken, kies je voor leuke decoratie om de echte sfeer te proeven. Een Jungle kamer bevat groene, zwarte, grijze en witte tinten, gebruik houten elementen zoals: houten planken en meubels. Met posters of knuffels van dieren maak je het geheel af. Voor de meiden is een stippen thema leuk.

Schilder allemaal dots op de muur in een kleur naar wens. Roze met wit is altijd goed, maar zwart met wit of goud met wit is ook een mooie combinatie. Decoreer het met flamingo's of een schattig biggetje. Er zijn leuke posters te krijgen die passen bij een dot thema, maar een leuke tipi tent doet ook altijd goed. Ze kunnen hier fijn in spelen. Een moderne kamer, vintage look, Scandinavisch, vintage of standaard wit doen het daarin tegen altijd goed.


De juiste meubels kiezen

Kies voor meubels die kind vriendelijk zijn. Geen scherpe hoeken of uitstekende materialen, een kind heeft niet het besef van veiligheid. Kleden die kunnen verschuiven zijn niet een goede optie, kies voor een kleed die stevig op de grond ligt. Voor de inrichting kies je meubels die bij het thema of kleur passen van de kamer. Is het bed wit? Kies dan voor een witte kledingkast, bureau etc. Voor de creatieve ouders: Het is leuk om van een tak een kledingrek te maken. Koop leuke bijpassende kledinghangers en klaar is je kledinghoek. Met kruidenrekken en wandplanken kun je kinderboeken op bergen, het staat ook nog eens prachtig!

Liefs gea


0 Comments:

Een reactie posten