3 februari 2016

Recept | Havermout banaan en kaneel


Inmiddels weten jullie vast wel dat mijn favoriete ontbijt in de morgen havermout is. Havermout is natuurlijk erg gezond en bevat ook nog een veel vezels. Een nieuwe variatie bedenken doe ik dan ook graag, met verschillende soorten fruit kun je de meest lekkere havermout ontbijtjes samenstellen. Dit keer ging ik zelf voor een havermout ontbijt met banaan en kaneel, deze combinatie is dan ook zeker een aanrader.

Wat heb je nodig?

Havermout
Magere melk of Amandelmelk
Banaan
Kaneel
Lijnzaad, chia zaad  ( als topping )

Voeg de melk, en de havermout bij elkaar toe in een klein steelpannetje en zet dit op zacht vuur. Roer de havermout goed door de melk tot het geheel een papje wordt en voeg op het laatst een klein beetje kaneel toe. Doe de havermout pap in een schaaltje. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg dit over de havermout heen. Om het geheel af te maken kun je nog chiazaad, lijnzaad of andere toppings toevoegen. 

Ik ben dan ook benieuwd wat jullie van deze havermout combinatie vinden, zelf maak ik deze variant regelmatig in de morgen en vind het dan ook erg lekker. De combinatie past goed bij elkaar vind ik zelf. 

Wat is jullie favoriete havermout combinatie?


16 opmerkingen

 1. Ja, lekker!! Ik doe ook weleens een appeltje met kaneel erdoorheen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die combinatie vind ik inderdaad zelf ook fijn. Net een appeltaart pap dam :)

   Verwijderen
 2. Ik ontbijt ook bijna elke ochtend met havermout! Maar dan wel met stukjes appel en kaneel. Met banaan lijkt mij ook wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met appel is inderdaad ook erg lekker, deze combinatie met banaan is dan ook het proberen wel waard :)

   Verwijderen
 3. Ziet er lekker uit, deze ga ik een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Ik eet dit heel vaak yum :) Met appel ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf lust ik geen havermout, maar mijn vriend eet elke ochtend deze combi maar dan zonder de kaneel. Ik ga morgen meteen tegen hem zeggen dat hij dat eens moet proberen haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit moet ik ook eens proberen! Ziet er erg lekker uit namelijk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is echt mijn standaard ontbijt haha, élke ochtend

  BeantwoordenVerwijderen