23 september 2016

Travel hotspot / Lichtensteinklamm Oostenrijk


Als klein meisje vind ik het altijd al heerlijk om door de natuur te lopen, veel verschillende gebieden en omgevingen verkennen. Voorheen ben ik niet verder geweest dan Nederland en Duitsland, sinds ik samen ben met mijn vriend, reizen wij dan ook veel naar het buitenland. Stedentrips of heerlijke vakanties, wij doen het allemaal met plezier. Tot nu toe blijft mijn nummer één steden trip, Rome in Italië. Het is een prachtige stad, met veel oud heden van de Romeinse tijd. Daarnaast heb ik zeker ook heel veel genoten van de andere reizen die ik tot nu toe heb gemaakt, zo blijft ook de zomer van dit jaar mij goed bij. Wij zijn namelijk twee weken op vakantie geweest naar het mooie land Oostenrijk. De bergen, het dal en de prachtige watervallen waren heel bijzonder om te zien. Zo kwamen wij ook in een folder de LichtensteinKlamm tegen in Oostenrijk. Al meteen wisten wij, hier gaan wij zeker heen! Aangezien de foto's in de folder er al prachtig uitzagen. Omdat het een prachtige omgeving was, om zeker eens te bezoeken, deel ik vandaag een paar leuke foto's van ons moment bij de Lichtensteinklamm.
Oostenrijk staat vooral bekend om de enorme bergen, rotsen, en niet te vergeten de prachtige watervallen. Het was dan ook een bijzondere vakantie, want het uitzicht was zo mooi! De omgeving geeft dan ook een fijne rust van binnen. Als je van natuur, en mooie omgevingen houd is dan ook de Lichtensteinsklamm een leuke hotspot/acitiviteit om te bezoeken. Aan de kassa betaal je voor twee personen €12 euro om naar binnen te gaan via een poort. Ik raad je wel aan om contact geld mee te nemen bij het bezoeken, aangezien er geen pin aanwezig is om mee te betalen. Een entree betalen voor deze omgeving, is echt niet zo raar, aangezien alles zo goed onder houden wordt.


Via trappen, burgen en door de rosten is de omgeving te belopen. Het is opzich wel een eindje lopen, maar het eind uitzicht is dan ook heel mooi. Door de waterstroom van de waterval die naast de trappen, en rosten voorbij gaat, geeft het soms een koud gevoel. Een vest of trui is daarom in de zomer in ieder geval zeker fijn om bij de hand te hebben. Op sommige plekken is het ook vochtig, of druppen er kleine water spatjes naar benden. Of het een bijzondere ervaring was? Dat zeker! Aangezien je niet vaak heel dicht en door de rosten loopt, laat staan naast een prachtige waterval. Het eind punt van de wandel route is dan ook een grote waterval die van boven uit de rotsen naar beneden komt. Hier kun je ook fijn bij kommen, of samen om een tafel zitten om van het uitzicht te genieten. Liefs Gea.

Hebben jullie Oostenrijk al eens bezocht?

10 Comments:

 1. Prachtig, wat ziet de natuur er daar toch geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! De natuur is zo anders dan in Nederland bijvoorbeeld. Echt prachtig.

   Verwijderen
 2. Wauw wat een prachtige foto's! Ik ben helaas nog nooit in Oostenrijk geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Oostenrijk is echt prachtig he :O
  Bizar dat het zoveel verschilt van hier terwijl het niet eens zó ver weg is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige omgeving, ben er zelf nooit eerder geweest wel in Zwitserland vond ik zelf ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dit er tof uit! Dit soort gebieden zijn echt puuur genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je mooi foto gemaakt zeg! Ik zelf ben toen ik klein was een aantal x op wintersport geweest in oostenrijk en dat is ook erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier was ik 3 weken geleden! Ahhh het was erg mooi vond ik. Leuke route ook om te lopen. Oostenrijk heeft echt mijn hart gestolen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een prachtige route om te lopen! En Oostenrijk is ook zeker heel bijzonder :)

   Verwijderen